A Spor Sunucuları, A Spor Eski ve Yeni Spikerleri

28.07.2022 - 12:19

A Spor Sunucuları, A Spor Eski ve Yeni Spikerleri

Yayın hayatına 2014 senesinde başlayan A Spor, başarılı ve istikrarlı yolculuğunu günümüze dek taşımayı başarmıştır. A Spor bu süreçte birçok muhabir, spiker ya da yorumcuyu bünyesinde barındırdı. Bu içeriğimizde, yolu bir dönem A Spor’dan geçen ya da hala aktif olarak çalışmaya devam eden sunucu ve spikerleri inceliyoruz. Makalemizde A Spor sunucuları, A Spor eski spikerleri ve A Spor mevcut spikerlerini kısaca tanıtmaya çalışıyoruz.

A Spor Eski Sunucuları

A Spor, 2014 yılından bu yana hem gündeme, hem de transferlere ve maçlara dair birçok programa imza attı. O programlarla özdeşleşen ve daha sonra farklı kanallara transfer olan Serkan Korkmaz, Ceyla Büyükuzun, Setenay Cankat, Mustafa Göksu gibi akla ilk gelen program sunucularına kısa kısa bakalım.

Uğur Karakullukçu

Karakullukçu Belhanda ile poz veriyor

Uğur Karakullukçu'nun yolu, 2014-2019 yılları arasında A Spor'dan geçti. Ayrılışının siyasi sebeplerle olduğu iddia edilse de Karakullukçu, yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlamış, herhangi bir baskı ile karşılaşmadığını ifade ederek Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür etmişti. Karakullukçu daha sonra, Spor Smart, Haber Global ve Vole gibi mecralarda yorumculuk kariyerine devam etti. Ayrıca Uğur Karakullukçu, kendine ait Youtube kanalından da futbol yorumlamaya devam ediyor.

Ceyla Büyükuzun

Ceyla Büyükuzun, ilginç saçları ve başarılı sunumuyla kısa sürede ciddi bir hayran kitlesi yaratmayı bilmişti. A Spor’un en çok sevilen sunucularından biri haline gelmeyi başaran Büyükuzun, özellikle Sabah Raporu programı ile tanınıyordu. Kanalın kuruluşundan bu yana A Spor’da çalışan sunucu, 2019 yılında istifa kararı aldı. Ayrılığını sosyal medya hesabından, "Hayatınız daha iyi olacaksa, risk almak zorundasınız.", sözleriyle ilan eden Büyükuzun, bu ayrılığın sonrasında TRT Spor’a transfer oldu. TRT Spor'daki görevine ilaveten çeşitli dijital spor kanallarında da çalışan güzel spiker, kariyerine başarılı şekilde devam ediyor.

Setenay Cankat

Setenay Cankat'ın A Spor'da çalıştığı dönemden bir görsel

Aynı şekilde A Spor’un fenomen sunucularından biri olarak kabul edilen Setenay Cankat, çalıştığı dönemde birçok farklı formatta kendine yer buldu. Son olarak “8 Dakika” programını sunduğu esnada canlı yayında Göktuğhan Argın ile tartıştı ve A Spor'dan kovuldu. İş akdi A Spor tarafından feshedilen Cankat, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda durumu haksız karar olarak nitelendirmişti. A Spor’dan kovulduktan sonra çeşitli dijital spor kanallarında boy gösteren Cankat, son olarak BBNTürk TV’ye transfer oldu.

Mustafa Göksu

Mustafa Göksu, Konya Kültür ve Edebiyat Atlası broşürünün önünde poz veriyor

Spor medyasının en deneyimli isimlerinden biri olan Mustafa Göksu da yolu bir dönem A Spor’dan geçenler arasındaydı. Halen severek izlenen Son Sayfa programının mimarlarından olan Mustafa Göksu, programın editörü Cengizhan Sevindik ile birlikte A Spor’aki görevinden istifa ederek geçtiğimiz sezonun hemen başında Konyaspor’da medya iletişim direktörü olarak çalışmaya başladı. Mustafa Göksu'nun ayrılığıyla alakalı detayları, o dönem yaptığımız haberde paylaşmıştık. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

Ilgaz Çınar

Ilgaz Çınar, Mustafa Göksu ile birlikte poz veriyor

Ilgaz Çınar, Lig Radyo'da sivrilmiş ve A Spor'daki seviyeli futbol yorumlarıyla dikkat çekmişti. Bir dönem Bursaspor'un scout ekibinde göreve başlayıp, yorumculuğa ara veren Çınar, bu görevinin sona ermesiyle birlikte tekrar A Spor'a dönmüştü. Maç sonrası yayına giren Takım Oyunu programı ile Son Sayfa programlarının kadrolu yorumcularından olan Ilgaz Çınar, kariyerine Vole adlı dijital medya platformunda devam etmeye karar vererek A Spor'dan ayrıldı. 47 Yaşındaki başarılı yorumcu, kariyerine Vole'de devam ediyor.

Hakan Gündoğar

Hakan Gündoğar'ın verdiği poz

NTV ve BJK TV'de muhabirlik ve program sunuculuğu yaparak tanınan Gündoğar, tam 7 yıl boyunca A Spor'da çalıştı. A Spor'daki kariyeri 2021 Temmuz ayında sona eren Gündoğar, ayrılık haberini Twitter hesabından duyurmuştu.

Ayrılığın ardından kariyerini dijital medya platformu olan Nut Spor'da sürdüren Gündoğar, spor medyasının demirbaşları arasında yer alıyor. Gündoğar'ın A Spor ile yollarını ayırdığı dönemde yaptığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.

Emre Bol

Emre Bol TFF Başkanı Mehmet Ekşi İle

Bir dönem adı adeta A Spor ile özdeşleşen Emre Bol, ekranlarda girdiği sert münakaşalarla ve Fenerbahçeli kimliğiyle tanınıyor. Erman Toroğluy, Evren Turhan, Turgay Demir ve Reha Kapsal ile televizyon ekranlarından yaptığı tartışmalar, sosyal mecralarda hala çokça izleniyor. Ayrıca Emre Bol'un A Spor ekranlarından yaptığı açıklamalar, zaman zaman güdeme oturmuş, özellikle Galatasaraylı Diagne için sarfettiği "Senegal'de timsah yiyordu. Buraya geldi topçu oldu.", ifadeleri üzerine Galatasaray'ın resmi kınamasına maruz kalmıştı. Emre Bol, 9 Şubat 2021 tarihinde Twitter hesabından yaptığı duyuru ile A Spor kariyerinin noktalandığını söylemişti.


A Spor'dan ayrıldıktan sonra Emre Bol, Ertem Şener'in yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı VAR Odası'na transfer olmuş, ardından buradan da ayrılarak çeşitli dijital spor kanallarında yorumculuk yapmaya devam etmişti. An itibariyle Emre Bol, her hafta pazartesi Spor Smart kanalında Bolca Futbol adlı programın moderatörlüğünü yaparken, Yeni Açık TV adlı Youtube kanalında da yorumculuk kariyerini sürdürüyor.

A Spor Mevcut Sunucuları

A Spor, her sene program sayısını ve dolayısıyla sunucu, spiker ve yorumcu kadrosunu genişletiyor. A Spor’un renkli programlarında görev alan mevcut sunucuları kısa kısa anımsayalım.

Çiğdem Ceylan

Çiğdem Ceylan Sabah Sporu programından bir kesit

A Spor’da spiker ve moderatör olarak görev alan Çiğdem Ceylan, kanalın istikrarlı çalışanlarından biri durumunda. Çiğdem Ceylan’ı futbol severler genellikle Sabah Sporu adlı programda görme şansı buldu. Sunucu, aynı zamanda Futbol Plus isimli bir Youtube kanalında da görev yapıyor. Çiğdem Ceylan’ın Instagram sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Aykut İnce

Ayku İnce Futbol A programını sunarken

A Spor’un en eski sunucularından biri olan Aykut İnce’yi futbol tutkunları Skorbord ve Transfer Raporu isimli programlarla tanıdı. Hala aktif bir şekilde A Spor bünyesinde çalışmaya devam eden Aykut İnce, aynı zamanda maç anlatımlarındaki başarısıyla da biliniyor. 46 yaşındaki sunucunun resmi bir sosyal medya hesabı bulunmuyor ancak fan sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Erdem Bitik

Erdem Bitik Lig Özeztleri programını sunarken

Sadece futbol değil aynı zamanda basketbol ve tenis gibi sporlara da oldukça hakim bir isim olan Erdem Bitik, A Spor’a Bein Sports’tan transfer oldu. Başarılı spikerin A Spor'a transfer olduğu dönem yaptığımız haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bitik yaptığı başarılı programların haricinde aynı zamanda kanalda yayınlanan maçların anlatımlarını da üstleniyor. Erdem Bitik'in Twitter ve Instagram hesapları bulunuyor.

Kerem Canbulat

Kerem Canbulat Spor Ajansı programını sunarken

Kerem Canbulat, A Spor’da; Lige Doğru, Transfer Raporu ve Futbol Avrupa gibi programlara imzasını atmış başarılı biri isim. Melike Çelik'in izinli olduğu günlerde, Son Sayfa programına da zaman zaman Kerem Canbulat moderatörlük yapıyor. Canbulat'ın dikkat çeken bir özelliği daha var. Başarılı spiker, aynı zamanda koyu bir Liverpool taraftarı. Bir dönem GS TV’de de çalışmış olan Canbulat’ın resmi Twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sinem Ökten

Kariyerine NTV Spor’daki başarılı sunumları ile başlayan Sinem Ökten, daha sonra yoluna Tivibu Spor ile devam etti. Son olarak 7 Ağustos 2020 yılında A Spor kanalına transfer olduğunu açıkladı. Burada Spor Ajansı, Her Sabah gibi programları yönetti. Zaman zaman Formula 1 içerikli programlarda da boy gösteren Ökten’in Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Melike Çelik

Melike Çelik'in Haber Global'de Çalıştığı Dönemden Bir Görsel

Melike Çelik, A Spor kanalının en sevilen programlarından biri olan Son Sayfa’nın sunuculuğunu üstleniyor. Mustafa Göksu'nun ardından Son Sayfa programı Melike Çelik'e emanet edildi. Melike Çelik aynı zamanda, hafta sonları gün içerisinde yayınlanan programlarda da boy gösteriyor. Edebiyat bölümü mezunu olan Çelik, BJK TV ve Haber Global maceralarının ardından, 2020 yılında A Spor'a transfer olmuştu.

Melike Çelik’in Instagram hesabına erişmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Cüneyt Şen

Uzun yıllar boyunca A Spor’da farklı pozisyonlarda çalışan Cüneyt Şen, kanalın en yetkili isimlerinden biri durumunda. Deneyimli isim Spor Medyası ve Hıncal Uluç’la Baş Başa gibi programların sunuculuğunu üstlendi. Cüneyt Şen’in sosyal medya hesabına buradan erişebilirsiniz.

Serkan Korkmaz

A Spor’da farklı dönemlerde hem program yapımcılığı, hem de sunuculuk ve yorumculuk yapan Serkan Korkmaz, kanalın sembol isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Serkan Korkmaz geçen sene kanaldan ayrıldı ve Nut Spor Youtube kanalında çalışmaya başladı. Serkan Korkmaz’ın Twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ender Bilgin

A Spor denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Ender Bilgin, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. 52 yaşındaki duayen isim Takım Oyunu ve Artı Futbol gibi programlarla karşımıza çıktı. Ender Bilgin’in sosyal medyada resmi bir hesabı bulunmuyor.

Emre Kaplan

Uzun seneler boyunca A Spor’da muhabirlik ve sunuculuk gibi görevlerde bulunan Emre Kaplan, özellikle Galatasaray taraftarları tarafından yakından takip ediliyor. Sunucu, kimi zaman Kerem Canbulat’ın yerine Transfer Raporu programında kendine yer bulabiliyor. Emre Kaplan’ın Twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ümit Aktan

Ümit Aktan hiç şüphesiz ki A Spor’un en çok sevilen sunucularından biri. Programlardaki yüksek enerjisi ile dikkat çeken Ümit Aktan, karşımıza kimi zaman yorumcu kimi zaman da program sunucusu olarak çıkıyor. Deneyimli isim,  A Spor kanalında uzun bir dönem boyunca “Haydi Maça” isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Aktan’ın Twitter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.