Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar Canlı Yayında Kavga Etti

08.04.2024 - 13:15

Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar Canlı Yayında Kavga Etti

Beyaz TV yorumcularından Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar canlı yayında kavga etti. Ahmet Çakar’ın yaptığı yorumlar sonrasında tartışan ikili arasında tansiyon yükseldi. Tartışma sonrasında Beyaz TV’nin sevilen programı Beyaz Futbol erken sona erdi.

Beyaz TV’nin başarılı futbol programı Beyaz Futbol, bir kez daha tartışmayla gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı bir kez daha tartışmış ve Ertem Şener konuyla ilgili açıklama yaparak ciddi bir sorun olmadığını dile getirmişti. 

Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı arasında bir tartışma daha çıktı. Ahmet Çakar’ın yaptığı yorumlar sonrasında sinirlenen Rasim Ozan Kütahyalı, Ahmet Çakar’ın Suudi Arabistan’daki maç öncesinde yaptığı açıklamalara da değindi ve Çakar’ın ateşle oynadığını iddia etti.

Twitlerin Değişti

Ahmet Çakar, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede güvenlik önlemlerinin az olduğuna değindi. Tatmin edici açıklamalar yapılması gerektiğini belirten Çakar’ın bu sözlerine Rasim Ozan Kütahyalı tepki gösterdi.

Rasim Ozan Kütahyalı Ali Koç’a haksızlık edildiğini ama bu işin abartıldığını belirtti. Ahmet Çakar’a Suudi Arabistan’da ateşle oynadın diyen Rasim Ozan Kütahyalı, telefonlar gelince Çakar’ın twitlerinin değiştiğini iddia etti.

Rasim Ozan Kütahyalı, daha sonrasında Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve Ahmet Çakar’dan özür diledi.

İçinde bulunduğumuz futbol iklimi hepimizi aşırı gerdi. Bu akşam programda hoş olmayan görüntüler oldu, mutlu değilim. Ben Ahmet Çakar’ı severim, onu bu gece üzdüm, kırdım. Üzmek istemezdim. O bana ters davranınca şalterlerim attı. Çakar 62 yaşında, benim büyüğümdür, özür dilerim.


Program Erken Sona Erdi

Tartışmanın şiddetinin artmasının ardından Ertem Şener programı erken bitirdi. Geçtiğimiz saatlerde Şener, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kamuoyuna;
Bu akşam Beyaz Futbol’u erken bitirdim, evet. 
29 yıllık yayıncılık tecrübem, bunu gerektirdi.
Böylesine sıkıntılı futbol ikliminde, kulüplerin insanlar üzerinde yaşattığı olumsuz hava yetmezmiş gibi bir de bizim programda kavga ve gürültü yaşanmasını istemedim. 
Reyting için programa devam eder ve 1 saat kavga edilmesine izin vermeyi de bilirdim. Yarın da “oh reytingin kralını aldım” derdim. Ama bu sefer futbolu kaosa sürükleyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olurdum.
Lakin bundan sonra da buna sebep olan kavgacıları eleştirmeye hakkım, hiç olmazdı. 
Ben, futbolda barış, sükunet ve huzurdan yanayım. Fırsatı reytinge çevirmek, benim programcılık anlayışımda, “özellikle böyle bir dönemde olmaz, olamaz.”
Beyaz Futbol ve Derin Futbol olarak objektif, tarafsız, ilkeli ve barışı sağlamaya yönelik yayınlara “ben olduğum sürece” devam edilecek. 
Aksi takdirde, kim olursa olsun, benim programlarımda, kavga ikliminin yaşanmasına ve yaşatılmasına asla izin vermeyeceğim. 
Gerekirse yine, yeniden reklama gidip ardından jenerik gireceğim. 
Ayrıca; 
Benim hiçbir programımda sansür olmaz. Kim olursa olsun buna müsade etmem. 
Böyle bir durum, bugünkü yayın ve önceki programlarımda ispat edildiği an, mesleğimi anında bırakacağıma şeref sözü veriyorum! 
Benim tek derdim kaybolan sevgi, saygı, güven ve huzur ortamının yakalanmasına yardımcı olmak. Kavga ve gürültüyü sevmiyorum. Müsade etmiyorum. Etmeyeceğim de. 
Saygılarımla…