Ali Koç’tan ATV ve A Spor’a Tepki

08.04.2024 - 05:43

Ali Koç’tan ATV ve A Spor’a Tepki

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan ATV ve A Spor’a tepki. Şanlıurfa’da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa maçı öncesinde açıklamalarda bulunan Ali Koç, ATV ve A Spor’un kameralarının olmamasını eleştirdi. Ziraat Türkiye Kupası’ndan gelir elde edemediklerini de belirten Ali Koç, yayıncı kuruluşu gelirini açıklamaya davet etti.

Şanlıurfa’da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa maçı, Fenerbahçe’nin maçtan çekilmesi üzerine bir kez daha gerçekleşmedi. Mücadele öncesinde açıklama yapan Ali Koç’un hedefinde ise yayıncı kuruluş vardı.

Maç öncesinde basın toplantısı yapan Ali Koç, yayıncı kuruluşun kameralarının bulunmamasını eleştirdi. Yayın gelirine de değinen Ali Koç, gelirin artmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe Camiasını Ayrıştıracak Programlar Yapıyorsunuz

Basın toplantısında alınan karara değinen Ali Koç, ardından yayıncı kuruluş hakkında açıklamalarda bulundu. Yayıncı kuruluşun kameralarının bulunmamasını eleştiren Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

Gelelim yayıncı kuruluşa. Yayıncı kuruluş kendi menfaatleri ve çıkarları çerçevesince Fenerbahçe’nin niye bu kararı aldığını, niye mağdur olduğunu dürüst ve adil bir şekilde anlatacağına, okları Fenerbahçe yönetimine ve özellikle bana yöneltiyor. Fenerbahçe camiasını ayrıştıracak şekilde programlar yapıyor. Türkiye Kupası alın sizin olsun. Türkiye Kupası ihaleye çıksın istediğimizde birçok başkana baskı yapıp geri adım attırdınız.


Türkiye Kupası Gelirimiz Artmadı

Ali Koç, yayıncı kuruluş açıklamalarına kupa formatı ve yayın geliri ile devam etti. 

Dünya üzerinde hiçbir yerde olmayan format önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na geliyor. Biz de garip bir ülkeyiz. Kendi kupasını grup formatında oynayan tek ülkeyiz. Hadi o da iyi bir şey. Marka değerini artırır ama bizim bu kupadan aldığımız gelir bir kuruş artmadı. Bu kadar enflasyon olduğu ortamda. Sizin sponsorluktan neler aldığını bilmek istiyoruz. Onu da söyleyen kimse yok veya söylemeye cesaret eden kimse yok. Futbolun en önemli paydaşlarından Fenerbahçe’yi hedef aldınız. Bunu Süper Kupa özelinde söylüyorum. 
Son 3 gündür garip bir yayın yaptınız. Bizim için sizin krediniz bitmiştir. Kredinizin bizim gözümüzde bitmesi sizin için önemli olmayabilir. Bundan sonrasını da zaman gösterecektir.