TRT’den Şampiyonlar Ligi Yayın Hamlesi

25.01.2024 - 16:52

TRT’den Şampiyonlar Ligi Yayın Hamlesi

TRT’den Şampiyonlar Ligi yayın hamlesi geldi. Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre TRT, UEFA’nın kulüpler bazındaki organizasyonları için 100 milyon euroluk teklif yaptı. 

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayıncısı henüz belli olmadı. Üç sezondur EXXEN platformunda yayınlanan UEFA organizasyonlarıyla ilgili geçtiğimiz saatlerde yeni bir gelişme yaşandı. Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre TRT yayın haklarını almak için yaklaşık 100 milyon euroluk teklif yaptı. Senelik rayiç bedel 15 milyon euroyken, TRT bu bedelin iki katına çıkmış oldu.

3 Sezonluk 100 Milyon Euroluk Teklif

TRT’nin teklifinin senelik 27 milyon euro olduğu belirtildi. Toplamda ise 3 sezon için 100 milyon euroluk bir ödeme yapılacağı dile getirildi. Yağız Sabuncuoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

TRT, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ni kapsayan ‘Canlı yayın’ paketi için senelik 27 milyon euro + stopaj olmak kaydıyla, toplamda 100 milyon euroluk bir teklif yaptı.
• Senelik rayiç bedel 15 milyon euro iken, TRT bu rakamın yaklaşık iki katını teklif etti.


Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi Yayın Hakları Boşa Çıkıyor

Exxen, 2021 yılının Haziran ayında Şampiyonlar Ligi maçlarını yayınlayacağını duyurmuş ve 3 sezon boyunca heyecanın bu ekranlarda olacağını açıklamıştı. Bir önceki yayıncı ise beIN Sports’tu. Daha önce de Tivibu ve TRT ortaklığıyla karşılaşmalar ekranlara geliyordu.

Tüm yayıncılar Şampiyonlar Ligi sezonunun sona ermesinin ardından resmi açıklamayı yaptı. Dolayısıyla önümüzdeki üç sezonunun yayıncısının Mayıs veya Haziran aylarında açıklanması bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını hangi kanalın yayınlayacağı Mayıs veya Haziran ayında netlik kazanacak olsa da öncesinde birçok iddia ortaya atılacak. TRT’nin verdiği teklif sonrasında farklı kurumların da Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayınları için adım atması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda yeni gelişmelerin yaşanabileceği tahmin ediliyor.