Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Lig 3 Sezon Boyunca Exxen’de

24.06.2021 - 15:50

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Lig 3 Sezon Boyunca Exxen’de

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Lig’in yeni yayıncısı Exxen platformu oldu. 3 sezon boyunca tüm karşılaşmalar, maç özetleri ve özel programlar Exxen platformunda futbolseverlerle buluşacak.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayınları geçtiğimiz üç yıl boyunca beIN Sports ekranlarından naklen yayınlanıyordu. beIN Sports’un anlaşmasının sona ermesinin ardından yeni yayıncı için çeşitli iddialar ortaya atıldı. Geçtiğimiz saatlerde de yeni yayıncı belli oldu. Saran Group, Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere Avrupa Ligi ve Konferans Lig’in yayın haklarını aldığını duyurdu. Bu yayınları da Türkiye’de Exxen platformuna satıldığı açıklandı. Böylece Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayınları, 2023/24 sezonu sonuna kadar Exxen platformunda olacak.

Anlaşma Ajansspor Tarafından Duyuruldu


Saran Group’un Şampiyonlar Ligi yayın haklarını satın alması beklenen bir durumdu. Ayrıca Saran Group’un karşılaşmaları yayınlamak yerine farklı bir platforma satacağı da tahmin ediliyordu. Nitekim her şey beklenildiği gibi oldu.

Saran Group bünyesinde yer alan haber sitesi Ajansspor tarafından yeni anlaşma kamuoyuyla paylaşıldı. Yapılan paylaşım ise şu şekildeydi:

Saran Group; UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin televizyon ve dijital yayın haklarını 2023-2024 sezonu sonuna kadar satın aldı. Saran Group, bu üç ligin Türkiye’deki yayını için Türkiye’nin Dijital Platformu EXXEN ile anlaşmaya vardı. Canlı maçlar, özetler ve özel yayınlar 3 sezon boyunca EXXEN’de olacak.




EXXEN Hakkında


Türkiye’nin dijital platformu mottosuyla yola çıkan EXXEN, şu zamana kadar popüler kültüre hitap eden işlere imza attı. Yerli diziler, özel programlar ve birkaç belgeselin yer aldığı platformun canlı maç yayınları konusunda da etkin olması bekleniyordu. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu EXXEN, ilk hamleyi Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi ile yaptı.

Önümüzdeki dönemde yapılacak Süper Lig ihalesinde de boy göstereceği tahmin edilen EXXEN’in Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Lig için özel bir paket sunması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde bu paketin fiyatı ve özel kampanyalar sitedeki yerini alacak.