Kulüpler Birliği Süper Lig Yayın İhale Dosyasını Satın Aldı

23.01.2024 - 20:19

Kulüpler Birliği Süper Lig Yayın İhale Dosyasını Satın Aldı

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre Kulüpler Birliği Trendyol Süper Lig yayın ihale dosyasını satın aldı. Satın almadaki amaç ihalenin gerçek değerinin altında satılmasına engel olarak kulüplerin hakkını korumak.

Trendyol Süper Lig yayın ihalesi yaklaştıkça gündeme gelen haberlerin sayısı artıyor. Geçtiğimiz saatlerde Aydınlık Gazetesi haberine göre Süper Lig yayın ihalesi için konuşulan rakamın 50 milyon dolar olduğu belirtilmişti. Akşam saatlerinde ise farklı bir haber gündeme geldi.

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre Kulüpler Birliği Süper Lig yayın ihale dosyasını satın aldı. Böylece ihalenin değerinin altında satılmasına engel olmayı amaçlayan Kulüpler Birliği, kulüplerin hakkını koruyacak.

Amaç Kulüpleri Korumak

İhalenin değerinden az bir miktara alıcı bulacağının gündeme gelmesinin ardından Kulüpler Birliği, yayın ihalesi için hamle yapmaya karar verdi. Yağız Sabuncuoğlu’nun paylaşımına göre ihale dosyası satın alındı ve ihalenin değerinin altında satılmasının bu şekilde önüne geçmek amaçlandı.

Yağız Sabuncuoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

ÖZEL | Kulüpler Birliği, ‘Süper Lig Canlı Yayın İhale Dosyası’nı 300 bin lira ödeyip aldı.
• Kulüpler Birliği’nin dosyayı alma sebebi: İhalenin gerçek değerinin altında satılmasına engel olmak ve kulüpleri korumak.


Süper Lig Yayın İhalesi Şubat Ayında Tamamlanacak

Trendyol Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. TFF’den yapılan açıklamaya göre ihale süreci geçtiğimiz haftalarda başladı. 14 Şubat’a kadar olası yayıncılar teklif verebilecek. İhale süreci ise 29 Şubat’ta tamamlanacak ve yeni yayıncı belli olacak.

Geçtiğimiz günlerde ihaleyle ilgili Şansal Büyüka 200 milyon dolar vermeyi düşünen bir kurum olduğunu belirtmişti. Daha önceki iddialar ise beIN Sports’un ihaleye girmeyi düşünmediği yönündeydi. Ayrıca Saran Medya ve Acun Medya’nın ortak olarak ihaleye girmeyi düşündüğü de iddialar arasındaydı.

Birçok farklı iddianın ortaya atıldığı Trendyol Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili kesin sonuca Şubat ayının sonunda ulaşılacak.