Süper Lig Yayın İhalesi için Konuşulan Rakam 50 Milyon Dolar

23.01.2024 - 15:51

Süper Lig Yayın İhalesi için Konuşulan Rakam 50 Milyon Dolar

Aydınlık Gazetesi’nden Burak Özcan’ın haberine göre Trendyol Süper Lig yayın ihalesi için konuşulan rakam 50 milyon dolar. İhalede beIN Sports’un en büyük rakibi ise Saran Medya. 

Süper Lig için yayın ihalesinin yapılmasına az bir süre kaldı. Hangi şirketlerin ihaleye gireceği halen merak konusu. Aydınlık Gazetesi’nden Burak Özcan, yaptığı haberde ihaleyle ilgili kulislerde konuşulanlara değindi.

İhalede maksimum teklifin 50 milyon dolar olacağı belirtilirken beIN Sports’un ihaleye katılacağı dile getirildi. Mevcut yayıncı kuruluşun ihaledeki en büyük rakibi ise Saran Medya.

TFF’den Dosya Alan Yok

İhalede son teklif verme tarihinin 14 Şubat olduğu açıklanmış ve tüm bu ihale sürecinin 29 Şubat’a kadar tamamlanması öngörülmüştü. Henüz TFF’den ihale için doküman alan firmanın olmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 1 ay sonra Süper Lig’in yeni yayıncısı belli olacak ama konuşulan rakamlar Türk futbolundaki krizi gözler önüne seriyor. Özellikle Anadolu kulüplerinin en büyük geliri naklen yayınlar. Kulislerde konuşulan rakam ise 50 milyon dolar. Öte yandan mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports'un ihaleye girmeyeceği iddia edilmişti. Ancak beIN Sports son günlerde fikir değiştirdi ve ihaleye girecekler. BeIN Sports’un en büyük rakibi ise Sadettin Saran'ın sahip olduğu Saran Medya olacak. 


Şansal Büyüka 200 Milyon Dolar Konuşulduğunu Belirtmişti

İhaleyle ilgili görüşlerini paylaşan bir diğer isimse Şansal Büyüka’ydı. Büyüka ihalede 200 milyon dolar vermeyi düşünen bir şirket olduğunu dile getirmişti. Şansal Büyüka’nın yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

Yayın ihalesinde 200 milyon dolar vermeyi düşünen bir aday var. Ayrıca beIN Sports'un ihaleye girmeyeceğinden bahsedilmişti. Böyle bir durum yok. Benim duyduğum beIN Sports da ihaleye girecek. Kulağıma gelenler arasında Acun ile Saran Medya’nın ihalede ortak girişimi olacağı da var.

Önümüzdeki günlerde ihaleyle ilgili durumların netleşmesi ve Şubat ayı sonunda da Trendyol Süper Lig yayıncısının belli olması bekleniyor.