Şansal Büyüka Djiku-Icardi Pozisyonunun Neden İyi Çekilemediğini Anlattı

27.12.2023 - 10:59

Şansal Büyüka Djiku-Icardi Pozisyonunun Neden İyi Çekilemediğini Anlattı

Son dönemde 3-4-3 Digital YouTube kanalında futbolseverlerin karşısına çıkan Şansal Büyüka, beIN Sports’un Dijiku-Icardi pozisyonunu neden iyi çekemediğini anlattı. Yayıncı kuruluşta kalitenin düştüğünü belirten Büyüka, kaliteli kameraların da kullanılmadığını belirtti.

Her hafta 3-4-3 Digital YouTube kanalında futbolseverlerin karşısına çıkan Şansal Büyüka, son dönemde eleştirilerin odağındaki beIN Sports ile ilgili yorumlarını paylaştı. beIN Sports’ta insan ve malzeme kalitesinin düştüğünü dile getiren Büyüka, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde çok tartışılan Djiku-Icardi pozisyonunun iyi çekilememesinin sebebinin de bu olduğunu söyledi.

İnsan ve Malzeme Kalitesinde Düşüş

3-4-3 Digital YouTube kanalında gündeme dair görüşlerini paylaşan Şansal Büyüka, beIN Sports hakkında yorum yapanlar arasına eklendi. Geçmişte daha kaliteli bir ekibin görev yaptığını dile getiren Büyüka, şu ifadeleri kullandı:

beIN Sports maçları kiralık arabalarla çekiyor. Bir doktor farklı ekiplerle ameliyata girmez. Musa Çözen vardı. Bir bakardı. 20 kamerayı birden idare ederdi. Hüseyin Kaymaz vardı. Ender Balaban vardı. Bunlar müthiş yönetmenlerdi. Şimdi maçı kim çekiyor? Suudi Arabistan’dan gelen yönetmen. Ender Balaban’ın gidişi de bu yüzden. Kendine yediremedi gitti. 
beIN Sports’un yayın yaptığı kiralık arabalar Portekiz’den. İki tane külüstür yayın arabası var. Phantom denilen bir kamera var. Seyircilere hatırlatırım. Baktığında çimler havaya kalkardı. Bir futbolcunun alnına ufacık bir çim yapışsa görürdük. Normal kamera saniyede 24 kare çeker. Phantom kamera 400 kare çeker. Şimdi Djiku-Icardi pozisyonunda phantom kamera devrede olsa saniye saniye ne olduğunu görürsün. Nerede bu phantom kamera? Sordum soruşturdum. Çok eskidi, arıza yapıyor diye kullanılmıyor. beIN Sports’un insan ve malzeme kalitesinde inanılmaz bir düşüş yaşandı.


beIN Sports Yayınları Eleştiri Konusu Oldu

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan mücadelenin ardından beIN Sports’un yayınları eleştiri konusu oldu. Maçta kritik pozisyonların kaliteli çekilememesi sebebiyle tepki toplayan beIN Sports’a son eleştiri Şansal Büyüka’dan geldi.

Sezon başında Beşiktaş ile Pendikspor arasında oynanan maçta da benzer bir çekim sorunu yaşayan beIN Sports’un sezonun geri kalan bölümünde nasıl bir yayın yapacağı merak konusu.