Süper Lig Yayın İhalesinde Ortak Girişim

20.12.2023 - 13:33

Süper Lig Yayın İhalesinde Ortak Girişim

Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre Saran Medya ile spor yayın sektöründe aktif hizmet veren bir kanal, Süper Lig yayın ilahesine ortak girmeyi hedefliyor. 

Önümüzdeki günlerde Süper Lig yayın ihalesinin yapılması bekleniyor. Yayın ihalesi öncesinde ortaya çıkan birçok iddia bulunuyor. Bu iddialardan biri Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’na ait. Sabuncuoğlu, Saran Medya ile bir başka şirketin yayın ihalesine ortak girmeyi düşündüğünü ifade etti.

Saran Medya Yayın İhalesine Giriyor

Geçtiğimiz günlerde Sadettin Saran Sky Spor YouTube kanalının konuğuydu. Yayın ihalesine girip girmeyeceklerinin henüz belli olmadığını ifade eden Sadettin Saran, önümüzdeki günlerde durumun netleşeceğini açıkladı.
 
Yağız Sabuncuoğlu ise Sports Digitale’deki Insider programında bu konuya değindi. Saran Medya’nın yayın ihalesine gireceğini ifade eden Sabuncuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Sadettin Saran yayın ihalesine girecek miyiz? Belli değil demişti. Ben söyleyeyim yayın ihalesine girecekler. Girmek de istiyorlar. Ben teminat mektubunu sadece Saran verdi demiştim. Daha sonrasında yayıncı kuruluştan beni arayanlar olmuştu. Sadettin bey de beni doğruladı. 
Saran Medya halen hazırlanıyor. Geçmiş dönemdeki Süper Lig TV’yi yapmak istiyor. Bu programda aslında Saran Medya ile ihaleye ortak girmek isteyen bir kurumu söyleyecektim ama henüz resmi bir şey yok. Sözlü görüşmeler devam ediyor. Ben de bu kurumun Saran Medya ile birleşmesini çok isterim. Şahsi görüşüm Türkiye’de spor yayıncılığı konusunda en iyi iki firma bu. Sözlü görüşmeler yapıldı. Resmiyete döndüğünde açıklayacağım. 
Başka biriyle ihale için konuştum. Bana Eylül’e kadar ihale yapılmazsa kesin beIN’de ihale kalır dedi. Bunun sebebi de dekoderleri Çin merkezli bir firma üretiyor ve 6 ay sonra dekoderleri teslim ediyor. 2 milyon dekoderi fabrikanın üretmesi 1.5 sene alır. Dekoder olmadan bir çözüm olur mu? Bilmiyorum.