Sadettin Saran’dan Süper Lig Yayın İhalesi Açıklaması

18.12.2023 - 09:35

Sadettin Saran’dan Süper Lig Yayın İhalesi Açıklaması

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Sky Spor YouTube kanalının konuğuydu. Gündemdeki birçok konuya açıklık getiren Saran, yayın ihalesine de değindi. İki yıl önce yapılan yayın ihalesinde en yüksek teklifi verdiklerini belirten Saran, yeni ihale için de açık kapı bıraktı.

Türkiye’de futbolda gündem önümüzdeki günlerde yapılması planlanan yayın ihalesi. “Hangi şirketler yayın ihalesine girecek? beIN Sports yayın ihalesine girecek mi? Birden fazla şirket mi Süper Lig maçlarını yayınlayacak?” gibi cevabı merak edilen birçok soru bulunuyor.

Yayın ihalesine girmesi beklenen şirketlerden biri de Saran Group. S Sport üzerinden La Liga ve Serie A başta olmak üzere birçok futbol ligini ekranlara getiren Saran Group’un Süper Lig yayın ihalesine girmesi bekleniyor. Sky Spor YouTube kanalına konuk olan Sadettin Saran da yeni ihaleyle ilgili soruları yanıtladı.

Son İhalede Tarihi Fırsat Kaçtı

İki yıl önce yapılan ama sonuca varmayan yayın ihalesinde en yüksek teklifi veren şirket Saran Group olmuştu. Sky Spor YouTube kanalında Emre Zabunoğlu ve Vahap Munyar’ın konuğu olan Sadettin Saran, bu konuya değindi.

O teklif gerçekten tarihi bir fırsattı. İhalede teminat mektubu veren tek firma bizdik. Kazanan kuruluş bile teminat mektubu vermedi. En yüksek teklifi de biz verdik. Biz orada bir formül sunduk. Bugüne kadar kulüpler yayıncının esiri olmuş. Biz dedik ki ‘bir şirket kuralım. Yayını burada verelim. Siz artık yayıncının esiri olmaktansa yayının sahibi olun.’ Verdiğimiz garanti bir rakam vardı. Şu ankinin üzerinde. Artı bir de gelir paylaşımı dedik. Fenerbahçe Başkanı, Galatasaray Başkanı, Trabzon Başkanı, Sivas Başkanı ve Adana Demirspor Başkanı gibi ticareti bilenler verdiğimiz teklifi anladı ama geri kalan anlamadı. Hayırlısı olsun.

Sky Spor Sadettin Saran Özel Yayın      

Mehmet Bey Bir Önceki Yönetimden Bu Konuya Daha Vakıf

Yeni ihaleyle ilgili de açıklamalar yapan Sadettin Saran, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yayın ihalesi konusuna daha vakıf olduğunu dile getirdi.

Mevcut yönetim, bir önceki yönetimden bu konuya çok daha vakıf ve çalışkan. Dolayısıyla bu seferki ihale umarım daha iyi olur.

Yeni ihaleye girip girmeyeceklerinin henüz belli olmadığını belirten Saran, önümüzdeki günlerde konunun netlik kazanacağını vurguladı.