Ermenistan-Türkiye Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

21.03.2023 - 11:30

Ermenistan-Türkiye Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye ilk maçına Ermenistan deplasmanında çıkıyor. Ermenistan-Türkiye Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor. Cumartesi 20.00’de başlayacak mücadeleyi TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

Türkiye, Uluslar Ligi’nde grubunu lider tamamladıktan sonra Avrupa Şampiyonası elemeleriyle sahaya geri dönüyor. Galler, Hırvatistan, Ermenistan ve Letonya ile aynı grupta mücadele edecek Türkiye, gruptaki ilk maçında Ermenistan’a konuk oluyor. Ermenistan-Türkiye Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı, Cumartesi 20.00’de TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor. Maç önü ve maç sonu programları ise TRT Spor ekranlarında olacak.

Umut Nayır ve Mehmet Can Aydın İlk Kez Kadroya Davet Edildi

Stefan Kuntz yönetiminde Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Türkiye’de aday kadro belli oldu. Ermenistan ve Hırvatistan maçlarına çıkacak Türkiye’de Ümraniyespor forması giyen Umut Nayır ve Schalke için ter döken Mehmet Can Aydın ilk kez kadroya davet edildi. Milli takımın aday kadrosu şu şekilde:

  • Kaleci: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Zeki Çelik (Roma), Onur Bulut (Beşiktaş), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş)
  • Orta saha-forvet: Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Cengiz Ünder (Olimpik Marsilya), Arda Güler, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Mehmet Can Aydın (Schalke 04), Orkun Kökçü (Feyenoord), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Getafe), Umut Nayir (HangiKredi Ümraniyespor)

  1 milli takım 21.3.23      

Üçüncü Randevu

Türkiye ile Ermenistan daha önce 2010 Dünya Kupası elemelerinde grup aşamasında karşı karşıya gelmişti. İki mücadeleyi de Türkiye 2-0 kazanmayı başarmıştı. Bu mücadele, iki ekibin üçüncü karşılaşması olacak.

Uluslar Ligi’nde grubunu lider bitirmesine rağmen eleştiriler alan Türkiye ile son dönemdeki resmi maçlarda kazanmakta zorlanan Ermenistan arasındaki mücadele, Cumartesi 20.00’den itibaren TRT 1’de.