New York Times The Athletic’i 550 Milyon Dolar Karşılığında Satın Alıyor

07.01.2022 - 08:38

New York Times The Athletic’i 550 Milyon Dolar Karşılığında Satın Alıyor

New York Times The Athletic’i 550 milyon dolar karşılığında satın alıyor. Haziran 2021’den bu yana The Athletic’i bünyesine katmak için çaba gösteren NY Times, 2022’nin ilk çeyreğinde satın alma işlemini sonlandırmak istiyor.

Yaklaşık 6 ay önce New York Times, The Athletic’i satın alma girişimlerine başlamış ama bu girişimler sonuç vermemişti. 2022’nin ilk günlerinde New York Times’ın The Athletic’i satın almak için önemli yol kat ettiği açıklandı. Tarafların anlaşma sağladığı miktar ise 550 milyon dolardı. Aralık ayında The Athletic için 800 milyon dolar istendiği belirtilmişti.

1 new york times 7.1.2022

NY Times’ın Hedefi 2025’e Kadar 10 Milyon Abone

NY Times, geçtiğimiz aylarda hedefini 2025 yılına kadar 10 milyon abone şeklinde belirlemişti. The Athletic’in satın alınması sonrasında bu hedefe hızla yaklaşma yolunda dev bir adım atıldı. Şu an 8 milyondan fazla abonesi bulunan NY Times, 1.2 milyon aboneli The Athletic’i satın alarak hedefine 2025 öncesinde ulaşmayı umut ediyor.

İngiltere ve Avrupa’daki spor olaylarını The Athletic’in satın alınması sayesinde daha yakından takip edebilecek NY Times, The Athletic’i harika bir tamamlayıcı şeklinde tanımlıyor. Ayrıca Amerikan sporları noktasında da The Athletic NY Times’ın işini kolaylaştıracak.

Times Company CEO’su Meredith Kopit Levien de The Athletic’in harika bir tamamlayıcı olduğunu belirtti. Artık 10 milyon aboneden daha büyük hedefleri olduğunu da belirten Meredith Kopit Levien, The Athletic’in abone pazarını genişletmede kendilerine yardımcı olacağını dile getirdi.

2 new york times atletic 7.1.2022

The Athletic Hakkında

Özellikle NBA, NFL gibi ABD sporlarına dair birçok makalenin yayımlandığı The Athletic, spor makaleleri konusunda en başarılı site. Son dönemde aylık aboneliği 1 dolara kadar düşüren The Athletic’te spor makalelerinin yanı sıra spor bahisleri konusunda da birçok yazı yayımlanıyor. Zaman zaman indirim fırsatlarıyla sporseverleri memnun eden şirket, bundan böyle New York Times çatısı altında hizmet verecek. Daha geniş bir kadroyla hizmet vermesi beklenen The Athletic’in abonelik sisteminin değişmeyeceği tahmin ediliyor.