Ali Koç beIN Sports’a Tepki Gösterdi

09.06.2021 - 14:46

Ali Koç beIN Sports’a Tepki Gösterdi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, beIN Sports’un indirim talebine tepki gösterdi. Her yıl beIN Sports’un indirim talebinde bulunduğunu belirten Ali Koç, TFF’nin de artık bu işten bıktığını iddia etti.

Geçtiğimiz saatlerde ekonomi basınıyla bir araya gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüplerin ekonomik durumuna değindi. Bu süreçte beIN Sports’un indirim talepleri olduğunu da dile getiren Ali Koç, TFF’nin de artık bu taleplerden bıktığını öne sürdü.

beIN Sports Son Ödemeyi Yapmadı


Ekonomi basınıyla bir araya gelen Ali Koç, beIN Sports’un son ödemeyi yapmadığını dile getirdi. Bu sezon için yine indirim istediklerini dile getiren Ali Koç’un konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi:

Türkiye, 500 milyon dolarla başarılı bir Süper Lig yayın ihalesi yapıyor. Yarısı TL, yarısı dövizle ödenmek üzere. İhale yapıldıktan ilk sene sonra, 500 milyonluk ihaleden ilk kesiği yiyoruz. Bir şekilde kur sabitleniyor. 2018-19'da bir daha bir sabitlenme oluyor. Kur, 3.8'de sabitlenirken, ortalama kur 5.3. Buradan da bir 84 milyonluk kaybımız oluyor. 2019-20'de, 5.8'e fiksleniyor. TFF geliyor diyor ki, yayıncı kuruluş indirim istiyor. Sonra koronavirüs indirimi isteniyor. 2021'e geldik, 4 senede 2 milyar dolar almamız gerekirken, 384 milyon dolar kaybımız oluyor. Gelelim bu seneye, yayıncı kuruluş son ödemesini yapmıyor. 

İndirim istiyor, niye indirim istiyorsun kardeşim. Yok o olmadı, bu olmadı, Fenerbahçe benimle kavga ediyor, 60 saniyelik protestoyu söylüyorlar, indirim istiyorlar. Yetmiyor, şu an 2.6 milyar olan rakamı 2 milyara indirmeye çalışıyor. O rakam 2 milyara inerse, 500'lük ihale 215'e iniyor demektir. Birileri bugüne kadar bu arkadaşlara sahip çıkmış, tutmuş. Biz, bütün Orta Doğu'yu karşımıza alarak Katar'a sahip çıkmış bir ülkeyiz. Kulüplerin bu şekilde mağdur olmasını, Katar'ın bir şirketi nasıl yapabiliyor? Birileri arkasında olmadan, bu olmaz. Son durum çok taze, inanılmaz rahatsızız. TFF'nin bizim yanımızda olması lazım. TFF'nin de sabrı taşmış, biraz bizim tarafımıza geldiler.

beIN Sports’a Korsan Yayın Konusunda Hak Vermemiz Gerek


beIN Sports’un korsan yayınlardan şikayet ettiği biliniyor. Ali Koç, bu konuda beIN Sports’un yanında olunması gerektiğini dile getiriyor. Ali Koç’un konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

Yayıncı kuruluşa hak vermemiz gereken şöyle bir konu var, o da korsan yayın. Hem beIN Sports’un çıkarları açısından hem de bir sonraki ihaleyi daha cazip hale getirmek açısından korsan yayını engellemeliyiz.