Süper Lig ve TFF 1. Lig Maçlarında beIN Sports Protesto Edilecek

18.12.2020 - 15:06

Süper Lig ve TFF 1. Lig Maçlarında beIN Sports Protesto Edilecek

Süper Lig ve TFF 1. Lig’de bu hafta sonu oynanacak maçlarda tüm takımların yayıncı kuruluşu protesto edeceği açıklandı. Süper Lig Kulüpler Birliği ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği’nin ortak açıklamasına göre yayıncı kuruluş Digiturk’uın ödeme yapmaması sebebiyle Türkiye Süper Ligi 13’üncü, TFF 1. Lig 15’inci hafta maçlarında bütün futbolcular 60 saniye boyunca topa dokunmayarak protesto eyleminde bulunacak.

Türkiye Süper Ligi ve TFF 1. Ligi resmi yayıncısı beIN Sports ile kulüplerin arasının açık olduğu herkes tarafından biliniyor. Pandemi döneminde başlayan ve bu zamana kadar tam anlamıyla çözüme kavuşmayan bu sorun, bu hafta sonu itibariyle farklı bir noktaya gelecek. Süper Lig Kulüpler Birliği ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği’nin ortak açıklamasına göre yayıncı kuruluş beIN Sports’un ödeme yapmaması sebebiyle Türkiye Süper Ligi 13’üncü, TFF 1. Lig 15’inci hafta maçlarında bütün futbolcular 60 saniye boyunca topa dokunmayarak protesto eyleminde bulunacak.

Tarihi Protesto

Süper Lig yayınları Digiturk çatısı altına girmeden önce de çeşitli ödeme problemleri gündeme geliyordu ama kulüplerin herhangi bir protestosu olmamıştı. Bu hafta oynanacak maçlarda yapılacak protesto ile birlikte bir ilke imza atılacak.

Kulüpler Birliği ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği tarafından yapılan ortak açıklama şu şekilde:

Türk futbolunun en temel paydaşı konumundaki Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği olarak, yayıncı kuruluşun yapması gereken ödemelerde uzun zamandır aksaklıklar ve ciddi sorunlarla karşılaşmaktayız. 

Yaşanan sıkıntılı süreçte gelirlerimizden önemli derecede indirim yapmamıza, bütün gayretlerimize ve anlayışımıza, TFF’nin yayıncı kuruluşla yaptığı tüm görüşmelere, temaslara, istişarelere ve üstelik de taraflar arasında uzlaşı sağlanmasına rağmen yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini yerine getirmemesi her geçen gün biz kulüpleri endişeye ve batağa sürüklemektedir. 

Bu kapsamda Süper Lig Kulüpleri ve 1. Lig Kulüpleri olarak Süper Lig’in 13’üncü ve TFF 1. Lig’in 15’inci haftasında oynanacak tüm müsabakalarda başlama düdüğüyle birlikte tüm futbolcular 60 saniye süresince mücadele etmeyerek protesto eyleminde bulunacaktır.

Uzun yıllardır iş ortağımız olan Digiturk beIN Media Group’un yukarıda belirttiğimiz maddi sorunları ivedilikle çözmesini bekliyoruz. 

Mevcut belirsiz durumun sona ermesi ve kulüplerimizin sözleşme koşulları gereği hak ettikleri şartların yerine getirilmesi için gerekirse hukuk çerçevesinde ve benzeri bu tarzda aksiyonların alınacağından kimsenin şüphesi olmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.