Formula 1 Türkiye Grand Prix’si Şifresiz Olarak S Sport’ta

24.10.2020 - 10:17

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si Şifresiz Olarak S Sport’ta

Formula 1 yayın haklarına sahip olan S Sport, 13-15 Kasım tarihlerinde F1 Türkiye Grand Prix’sinin uydu üzerinden şifresiz yayınla motor sporları tutkunlarıyla buluşacağını açıkladı. Yıllar sonra Türkiye’ye dönen F1’in Türkiye GP’sini böylece Türkiye’deki her televizyon izleyicisi takip edebilecek.

Sadece 13,99 TL'ye 1 Aylık Üyelik Satın Almak ve Maçı Kesintisiz İzleyebilmek İçin Tıklayın

İngiltere Premier Lig, Bundesliga ve daha birçok spor organizasyonunun yayın haklarını elinde bulunduran S Sport, Formula 1 Türkiye Grand Prix’si özelinde büyük bir sürprize imza attı. 13-15 Kasım tarihlerindeki Türkiye GP’sini şifresiz olarak yayınlayacağını açıklayan S Sport, hafta boyunca birçok canlı yayına imza atacak. 

S Sport Açıklamayı Twitter’dan Yaptı

Son birkaç ayda birçok yeniliğe imza atan ve özellikle S Sport Plus’ı birçok kişi için uygun hâle getiren S Sport, Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin şifresiz olarak yayınlanacağının duyurusunu Twitter’dan yaptı. S Sport Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama şu şekildeydi:

“13-15 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek #TurkishGP uydu üzerinden şifresiz yayınla S Sport’ta!”

Youtube Yayınına İzin Verilmiyor

Şifresiz olarak yayınlanacak Formula 1 Türkiye Grand Prix’si ile ilgili merak edilenlerden biri Youtube yayını olup olmayacağıydı. Bu konuya Formula 1 anlatımlarıyla dikkat çeken Serhan Acar açıklık getirdi. Formula 1 Management’ın (FOM) Youtube yayınına izin vermediğini belirten Acar, bu yüzden sadece televizyon üzerinden yayın yapılabileceğini açıkladı.

Yarış Seyircisiz Olacak

Uydu üzerinden şifresiz olarak yayınlanacak Türkiye Grand Prix’sinin ilk olarak seyircili yapılacağı duyurulmuştu. Hatta biletler satıldı ve birçok kişi hazırlıklarını yaptı. Daha sonrasında Covid-19 sebebiyle yarışın seyircisiz olacağı açıklandı.

2004’ten 2011 yılına kadar aralıksız bir şekilde Formula 1 takviminde yer alan Türkiye Grand Prix’si, 9 yıl aradan sonra tekrar takvime dâhil oldu. 13 Aralık’ta bitirilmesi planlanan Formula 1 sezonunun kritik yarışlarından biri olan Türkiye Grand Prix’sini, 13-15 Kasım tarihlerinde S Sport’tan şifresiz olarak izleyebilirsiniz.