İtalya Serie A Ne Zaman Başlayacak?

15.06.2020 - 13:56

İtalya Serie A Ne Zaman Başlayacak?

Son dönemlerin en çekişmeli sezonlarından birinin yaşandığı İtalya Serie A’da sezon 20 Haziran Cumartesi yeniden başlayacak. Serie A’daki tüm maçlar, karantina dönemi öncesinde olduğu gibi beIN Sports ekranlarında olacak. (Güncelleme: Maçlar beIN Sports'ta olmayabilir. Detaylar için aşağıdaki haberi tıklayınız.)

Haber: Serie A beIN Sports’ta Yayınlanacak mı?

Koronavirüs salgınını Avrupa’da en çok hisseden ülkelerden biri olan İtalya, amiyane tabirle hayatı durdurmuştu. Birçok futbolcuda da koronavirüs çıkmasının ardından liglerin başlamayacağı düşünülüyordu. Yaklaşık 1 aydır iyiye giden görüntünün ardından İtalya Serie A’nın başlama tarihi netleşti. Cumartesiden itibaren kalan haftalar oynanacak ve lig sona erecek. Tüm maçlar beIN Sports ve beIN Connect üzerinden naklen izlenecek.

Ligin Öncesinde Kupa Maçları Aradan Çıkarılacak

İtalya Futbol Federasyonu, lig maçları öncesinde kupayı aradan çıkarmayı istedi. Geçtiğimiz cuma ve cumartesi oynanan yarı final rövanş maçlarının ardından 17 Haziran Salı günü de kupa finali oynanacak. Böylece lig başlamadan önce kupa sahibini bulmuş olacak. Coppa Italia finali ise TRT Spor ekranlarından şifresiz yayınlanacak.

İlginizi Çekebilir: Napoli-Juventus İtalya Kupası Finali TRT Spor'da Şifresiz Yayınlanacak

Ligde İlk Maç Torino-Parma

İtalya Serie A’da geri dönüş sonrasındaki ilk maç, Torino ile Parma arasında oynanacak. Maçların devam ettiği sırada ertelenen 25'inci haftanın 4 müsabakası, cumartesi ve pazar günü tamamlanacak. Torino ile Parma arasında oynanacak, koronavirüs sonrası ilk müsabaka, Cumartesi günü 20.30’da başlayacak ve beIN Sports ekranlarında olacak. Aynı gün 22.45’te ise Verona-Cagliari mücadelesi oynanacak.

Neredeyse her güne bir maçın koyulduğu İtalya Serie A’da cumartesiden çarşambaya kadar aralıksız maçlar oynanacak. Bu şekilde sezon sonuna kadar devam edilecek ve takımların neredeyse dinlenecek vakti olmayacak. Bu sebeple ligin geri kalan bölümünde farklı sonuçların çıkabileceği düşünülüyor. Hafta sonunun programı şu şekilde:

Cumartesi

20:30 Torino-Parma

22:45 Verona-Cagliari

Pazar

20:30 Atalanta-Sassuolo

22:45 Inter-Sampdoria

Yayıncı ile Saat Sorunu Yaşanmıştı

İtalya Serie A’da birkaç yıldır maçların başlangıç saati belli. Cumartesi seansında 3 maç olursa 16.00, 19.30 ve 21.45’te maçlar oynanmakta. İki maç olursa 19.30 ve 21.45’te maçlar oynanıyor. Pazar seansında ise 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.45’te maçların oynanacağı açıklanıyor. Ancak koronavirüs sonrası geri dönecek ligde, sıcaklık sebebiyle maçların bu saatte oynanması mümkün değil. Bu da yayıncı ile Serie A yönetiminin gerginlik yaşamasına sebep oldu.

Yeni dönemde maçların 20.30 ve 22.45’te iki seans üzerinden yayınlanmasına karar verildi. Bundan tatmin olmadığı düşünülen yayıncının talebi doğrultusunda günlük maç sayısının azaltıldığı ve her güne maç konulduğu iddia ediliyor. Son dakikada bir değişiklik olmazsa 20 Haziran’dan itibaren 20.30 ve 22.45’te Serie A maçları oynanacak ve beIN Sports Türkiye, tüm maçları naklen yayınlayacak.