Ahmet Ağaoğlu Bein Sports’a Tepki Gösterdi

20.05.2020 - 14:45

Ahmet Ağaoğlu Bein Sports’a Tepki Gösterdi

Trabzonspor Kulübü başkanı Ahmet Ağaoğlu, koronavirüs sonrası yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Liglerin ara verilmesi sonrasında Türkiye Süper Ligi ve TFF 1.Ligi yayıncısı beIN Sports ile ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Paraları ödemediği belirtilen ve birçok farklı talebi olduğu öne sürülen yayıncı kuruluşun taleplerine Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu tepki gösterdi. 

Yayıncı Kuruluşun İstekleri Bitmiyor

Koronavirüs sonrasında liglerin ara vermesi, zaten zor günlerden geçen kulüplerin finansal olarak daha da sorun yaşamasına sebep oldu. İlk etapta yayıncı kuruluşun ödeme yapmadığı öne sürülürken şimdi de yayıncı kuruluşun farklı talepleri olduğu belirtiliyor. Bu taleplerin can sıkıcı boyuta ulaştığını dile getiren Ağaoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Yayıncı sürekli bir taleple geliyor ve arkası kesilmiyor. Bu çok hoş bir durum değil. Biz kulüpler ve TFF bu konuda her ne kadar görüş ve fikirler sunsak da yayıncı kuruluşun talepleri bitmiyor. Bu durum artık can sıkıcı bir noktaya geldi.''

Serdar Ali Çelikler’e Göre İsteklerin Altında Yatan Sebep Türkiye’den Kaçış

Ahmet Ağaoğlu’nun yaptığı yayıncı kuruluş çıkışıyla birlikte Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler’den çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports'un Türkiye'den çekilmeyi düşündüğünü iddia eden Çelikler, “BeIN’in, böyle bir karar alması halinde kendisini bekleyen uzun hukuki süreci ve tazminat yükümlülüğünü göze aldığını da öğrendim” dedi. 

Kaçak yayın denilen IP TV yayınları ile maç izlenme oranının yüzde 65'lere çıktığından rahatsız olan ve bu sebeple decoder satışlarını bir türlü arttıramayan beIN Sports’un Türkiye’den çekilmek için fırsat kolladığını öne süren Çelikler, bu kararın ardından yeni ihalenin de çok daha düşük bir miktara yapılacağını belirtti.

Murat Caner’den İddialara Yanıt

beIN Sports’ta beIN Manşet programı sunucusu Murat Caner, 19 Mayıs Salı günü yayınlanan programda bu iddialara yanıt verdi. Kulüpler Birliği toplantısı haberini okuyan Caner, bu haberde yayıncı kuruluştan paraların ödenmesi talep edilecek maddesini açıklama ihtiyacı hissetti.

“Bu konuda bitmek bilmeyen bir şey var. Haber sirkülasyonu var. Bir şekilde konu buraya geliyor ama ödemelerin yapıldığını söylemem lazım. Yarım hafta dışında ödemeler yapıldı.”