ESPN, Netflix ile The Last Dance Belgeseli İçin Yaptığı İşbirliğinden Memnun Kalmadı

20.05.2020 - 23:30

ESPN, Netflix ile The Last Dance Belgeseli İçin Yaptığı İşbirliğinden Memnun Kalmadı

Michael Jordan’ın Chicago Bulls formasıyla son sezonunu anlatan The Last Dance belgeseli için Netflix ile anlaşan ESPN, bu anlaşmanın farklı işlerde tekrarlanma ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı.

Dünyanın dört bir yanında büyük bir izleyici kitlesine ulaşan The Last Danece belgeseli, geçtiğimiz hafta yayınlanan iki bölümüyle sona erdi. ABD’de ESPN, ESPN+ ve Disney+ platformlarından yayınlanan belgeselin uluslararası yayıncısı Netflix olmuştu.

Karantina döneminin de etkisiyle inanılmaz izlenme rakamlarına ulaşan The Last Dance’in bu başarısı ESPN’e çok da katkı sağlamışa benzemiyor. Zira ESPN filmleri ve orijinal içeriklerin yapımcısı Libby Geist bu ortaklığın tekrar etmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Netflix ile Yapılan Anlaşma Kitleleri ESPN+ ve Disney+’a Çekemedi

The Last Dance’ın başarısına rağmen tekrar iş birliğine sıcak bakmayan ESPN, kendi platformlarına izleyici çekememekten şikayetçi. Netflix ile anlaşmanın yapılması sebebiyle ardından Disney+ ve ESPN+ platformlarında The Last Dance’ın ilgi çekmediği öne sürülüyor.

ESPN filmleri yapımcısı Libvy Geist de “bir kez daha kendi işleri için farklı platformlarla anlaşmalarının pek mümkün olmadığını" dile getiriyor.

ESPN’in bu yönde karar almasının altında yatan sebeplerden bir diğerinin de Netflix’in izlenme rakamlarını şeffaf bir şekilde paylaşmaması olduğu belirtiliyor. Ülkelere göre popülerlik sıralaması yapılsa da hangi içeriğin ne kadar izlendiği kamuoyuyla paylaşılmıyor.

Yayın Tarihi Öne Çekilmişti

The Last Dance belgeseli, Michael Jordan’ın Chicago Bulls formasıyla geçirdiği son yılın hikayesini ekranlara taşıyor. Çaylak yılları, ilk şampiyonluğu, basketbola ara vermesi ve daha nicelerini konu alan belgesel, aslında bu sezon NBA finalleri esnasında gösterime sunulacaktı ama dünyanın içinde bulunduğu karantina dönemi, belgeselin tarihinin öne çekilmesine sebep oldu.

Libby Geist, sadece ESPN ve Netflix’in bu belgeselde katkısı olmadığını NBA’in de kendilerine inanılmaz derecede yardım ettiğini belirtti. Şu anda 130’dan fazla spor belgeseli üzerinde çalışan Geist, yeni dönemde sosyal medyadaki geri dönüşleri daha fazla takip edebildiklerini dile getirdi. The Last Dance’ın inanılmaz bir izlenme oranına ulaştığını belirten Geist, Disney ve ESPN platformlarına bu belgeselin değer kattığını sözlerine ekledi.

Belgeselden Memnun Olmayanlar da Var

ESPN belgesel sayesinde aldıkları geri dönüşlerden memnun olduklarını belirtti. Bununla birlikte belgeselin taraflı olduğuna inanan isimler de mevcut. Bu isimlerin başında da belgeselde rol alan Horace Grant geliyor.

Michael Jordan’ın eski takım arkadaşı Horace Grant, belgeselin yapımcı ortaklarından birinin Jordan’ın şirketi olduğunu belirtti. Bu sebeple Jordan’ı daha iyi göstermek için bu belgeselin ortaya çıktığını öne sürdü. İddialarını sürdüren Grant, belgeselin %90’ının yalan olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz haftalarda Toni Kukoc da belgeseli başarılı bulmadığını belirtmişti.

Hem yayıncılık hem de konu itibariyle birçok tartışmayı fitilleyen The Last Dance belgeseli, Netflix Türkiye’de de en çok izlenen yapımlar arasında kendine yer bulmuş durumda.