Almanya’da Bundesliga’nın İzlenme Sayısı 5 Milyon Kişiyi Geçti

19.05.2020 - 03:24

Almanya’da Bundesliga’nın İzlenme Sayısı 5 Milyon Kişiyi Geçti

Bundesliga'nın seyircisiz oynanan maçlarla geri döndüğü ilk hafta geride kaldı ve canlı futbol müsabakası izlemeyi özleyen futbolseverleri dünya çapında ekran başına topladı. Avrupa’nın beş büyük liginden biri olan ve Koronavirüs salgını nedeniyle verilen 66 günlük aradan sonra geri dönen Bundesliga’nın Almanya’daki anlaşmalı yayın kanalı Sky Sports’un izlenme rakamının 5 milyon kişiye, izlenme payının ise %27,2’lere ulaştığı belirlendi.

Erişilen bu rekor rakamın 2,45 milyonluk kısmını, pandemi dönemine has olarak Sky Sports News kanalından şifresiz/ücretsiz sunulan konferans yayınlar oluşturdu. Sky Sports News kanalının Türkye’deki muadilleri olarak, Bein Sports Haber ve Tivibu Spor 1 gibi şifresiz kanallar gösterilebilir.

Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasındaki Ruhr Derbisi, olağandışı olarak nitelendirilebilecek bir fisktür haftasına damga vuran maç oldu. Sky Sports yetkililerinin verdiği bilgiye göre Ruhr Derbisi, tek başına 1 milyona yakın izlenme sayısına ulaştı. Borussia Mönchengladbach’ın Eintracht Frankfurt’u 3-1 ile geçtiği müsabakanın TV ve webden izleme rakamı ise 789 000 olarak açıklandı.

Futbol Programı Bile 500 Binden Fazla İzlendi

Rekor seviyede izlenme sayılarının söz konusu olduğu canlı maç yayınlarının yanı sıra maç değerlendirmelerinin yapıldığı spor programları da izlenme açısından tüm zamanların en yüksek hacmine ulaştı. Sky Sports News kanalında Jörg Wontorra’nın sunduğu “Wontorra der Fussball Talk” adlı program, 531 000 kişi tarafından izlendi.

Sky Deutschland'ın Spor ve Pazarlama Müdürü Jacques Raynaud, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Milyonlarca izleyicinin hoşça vakit geçirmesini sağlayabildiğimiz için son derece mutluyuz. Yayıncı kuruluş olarak ligin tekrar başlamasının bizi ziyadesiyle tatmin ettiğini söyleyebilirim. Reyting rakamları ve izleyicilerden aldığımız geri dönüşler ışığında program konseptimizin, ses ve yayın kalitemizin mükemmele yakın şekilde çalıştığı anlaşılıyor. Bütün bunların yanı sıra elbette bizleri memnun eden en büyük faktör, müsabakalarda görev alan herkesin sağlık açısından herhangi bir problemle karşılaşmamış olması idi.''

Bundesliga İtalyan ve İngiliz Futbolseverleri Ekran Başına Topladı

Aylar sonra geri dönen ilk büyük lig Bundesliga, uluslararası anlamda da yoğun ilgi gördü. Daily Mirror’un haberine göre Dortmund-Schalke maçını İngiliz yayıncı BT Sport aracılığıyla 652 000, Frankfurt-Gladbach maçını ise 192 000 kişi izledi.

Pandeminin en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İtalya’da ise Bundesliga’yı 400 000 kişi izledi. Tek başına Dortmund-Schalke maçı 150 bin izleyici ve %1,2’lik izlenme payını elde etti.

ABD’de Tarihin En Yüksek Bundesliga Reytingleri

Futbolun, dünyanın geri kalanına göre nispeten daha az ilgi gördüğü ABD’de bile Bundesliga, yayıncı kuruluş Fox Sports’un yüzünü güldürdü. Hafta sonu oynanan Dortmund-Schalke maçı 0.33, Frankfurt-Gladbach maçı 0,21 ile yayıncı kuruluşa tarihinin en yüksek Bundesliga reytinglerini sağladı.

Ligin Türkiye yayıncısı Saran Medya Grup ise izlenme rakamlarına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.