Saran Grup, Premier Lig Yayın Anlaşmasını 2022’ye Kadar Yenilediğini Duyurdu

06.02.2019 - 12:32

Saran Grup, Premier Lig Yayın Anlaşmasını 2022’ye Kadar Yenilediğini Duyurdu

Saran Group’un sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, İngiltere Premier Lig’in yayın hakları, 2022 yılına kadar Saran Grup’ta kaldı.

Saran Group İngiltere Premier Ligi ile anlaşmasını 2022’ye kadar yeniledi. Anlaşmaya göre İngiltere Premier Ligi 2019-2022 sezonları S Sport’tan yayınlanacak! #premierleague #ssport pic.twitter.com/289X9pBasE

— S Sport (@ssporttr) 5 Şubat 2019

İngiltere Premier Lig’in 2016/17, 2017/18 ve 2018/19 sezonlarına ait yayın haklarını elinde bulunduran Saran Grup, anlaşmanın takip eden 3 sezon için de yenilendiğini duyurdu. Buna göre 2019/20, 2020/21 ve 2021/22 sezonları için İngiltere Premier Lig yayın hakları, Saran Grup’a ait kanallar ( S Sport, S Sport 2 ve S Sport Plus) ile Saran Grup’un anlaşmalı olduğu kanallardan yayınlanabilecek.

Şu an itibariyle maçlar S Sport ve S Sport Plus kanallarından yayınlanırken, saatlerin çakışması sebebiyle bu kanallarda yayını mümkün olamayan müsabakalar ise Bein Sports kanallarından izliyiciyle buluşuyor.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde Saran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran ve Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu arasında mukavele imzalanmış, S Sport’un kardeş kanalı S Sport 2’nin TV+ platformunda hayata geçeceği ilan edilmişti. Premier Lig yayın hakları anlaşmasının 3 sene daha uzatılması ve S Sport 2 projesini birlikte değerlendirdiğimizde, EPL maçlarının bir kısmının S Sport 2 kanalından da yayınlanabileceğini düşünebiliriz.

S Sport Plus Hakkında Merak Edilenler

Orhan Uluca Açıkladı

Program yapımcısı ve yorumcu Orhan Uluca, konu ile alakalı merak edilen soruları Twitter üzerinden cevapladı. Orhan Uluca’nın değindiği maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

♦ S Sport 2 kanalı çok yakında açılıyor.

♦ S Sport kanalı, hâlihazırda yayınladığı ligleri yayınlamaya devam edecek. (İngiltere Premier Lig, NBA, Formula 1, vb.)

♦ Bundesliga, Belçika Pro League, Portekiz Liga NOS ve benzeri ligler, S Sport 2 kanalından yayınlanacak.

♦ S Sport 2 ile ilgili şu an için Turkcell TV ile anlaşma yapılmış durumda. Sezon sonuna kadar sadece Turkcell TV ile yola devam edilecek. Yeni sezon için başka platformlar ile de anlaşmalar yapılabilir.

♦ Hâlihazırda İngiltere Premier Lig’de çakışan maçlar, Bein Sports kanallarından yayınlanıyor. Bu anlaşma, sezon sonu itibariyle bitiyor. Bein Sports ile tekrar anlaşma yapılıp yapılmayacağı, yeni sezon öncesinde belli olacak.

♦ İngiltere Premier Lig’de çakışan maçlardan bazılarının S Sport 2 kanalından yayınlanıp yayınlanmayacağı, önümüzdeki sezon netleşecek.

♦ Premier Lig’in izin vermemesi sebebiyle yayınlarda orijinal dil seçebilme özelliği bulunmayacak.

İngiltere Premier Lig yayın haklarının uzatilması ile ilgili açıklamanın ardından S Sport, Twitter üzerinden bir bilgilendirme mesajı daha paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Değerli İzleyicilerimiz,

Premier League'in 2019-2022 sezonlarının S Sport'tan yayınlanacağını duyurmamızın ardından diğer içeriklerimizin yayını konusunda sizlerden çok sayıda soru ve yorum alıyoruz.

NBA, Formula 1, UFC ve WWE, S Sport ekranlarında olmaya devam edecektir.

Bundesliga ve Portekiz Ligi ise yakında kurulacak olan S Sport 2'de yayınlanacaktır.

S Sport, Her platforma 1080i Full HD yayın ulaştırmaktadır. TV+, Tivibu ve D-Smart, bu değerde yayın yapmaktadır. Sorunlarınız için beIN Media ile görüşmenizi tavsiye ederiz.

Türksat Kablo TV ile görüşmelerinizden şu ana kadar bir sonuç alınamamıştır.

İlginize teşekkür ederiz,

S Sport