UEFA Kendi Web TV Platformunu Kuruyor

14.02.2019 - 14:33

UEFA Kendi Web TV Platformunu Kuruyor

UEFA, kendine ait bir Web TV platformuna sahip olan ilk kıtalararası futbol federasyonu olacak. UEFA başkanı Aleksander Ceferin, UEFA’nın Web TV platformunun önümüzdeki altı ay içerisinde yayına başlayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü tekrardan UEFA başkanı seçilen ve dört yıl daha görev yapacak olan Ceferin, platformun öncelikle kadınlar ve gençlerin futbol maçlarına yer vereceğini belirtti. Platformda bunun yanı sıra arşiv içeriği ve maç sonrası görüntüler de yayınlanacak.

Öte yandan, UEFA’nın dünyanın çeşitli yerlerindeki yayıncılarla olan mevcut yayın hakkı sözleşmeleri göz önüne alındığında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2021 yılından önce platformda yer alması pek mümkün gözükmüyor.

UEFA’nın Roma’daki yıllık kongresinde konuşan Ceferin, “Stratejimizin merkezine saygı, umut ve dayanışmayı koyarak, futbolu dünyadaki tüm taraftarlar için daha erişilebilir bir hale getireceğiz. Önümüzdeki yıllarda en öncelikli mücadelelerimizden birisi bu olacak.”, ifadelerini kullandı.

Platform 6 Ay İçinde Kurulacak

Konuyla ilgili konuşmasını sürdüren Ceferin, “Bu nedenle UEFA’nın önümüzdeki altı ay içerisinde kendi Web TV platformunu yayına başlatacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bir devrim niteliğindeki bu gelişme için çalışmaya devam ediyoruz ve dünyanın önde gelen şirketleri ile tarihi ortaklıklar kurmak üzere anlaşmaya varma sürecindeyiz.”, dedi.

UEFA genel sekreteri Theodore Theodoridis ise platformun Haziran ayına kadar yayına hazır hale getirileceğini belirterek, yönetim kurulunun mevcut yayın hakkı sözleşmeleri sona erdikten sonra büyük organizasyonları da platforma dahil etmenin yollarını arayacağını ifade etti.

Şampiyonlar Ligi Facebook Yayınları, Latin Amerika’da 9 Milyon Etkileşime Ulaştı

Theodoridis konuşmasında, “Şu anda, geleceğin ne getireceğini bilmiyoruz. Fakat gelecek için hazır olmalıyız. Bu açıdan düşünüldüğünde, bu platformun oluşturulması UEFA’yı daha da güçlü bir kurum haline getirecek. Ayrıca şu anda yürürlükte olan anlaşmalarımızın sona ereceği 2021 yılı itibariyle belirli bölgelerde üst düzey maçları canlı yayınlama ihtimalini de gündeme alacağız.”, ifadelerine yer verdi.

Theodoridis sözlerini, “UEFA ile ulusal futbol federasyonlarının sözleşme dönemleri arasında 1 yıllık bir fark var. Yani onların yayın sözleşmeleri 2022 yılında bitiyor. Ulusal futbol federasyonlarıyla da bir araya gelerek bu tarih itibariyle üst düzey içerikleri nerede ve nasıl yayınlayabileceğimiz üzerine konuşacağız.”, şeklinde sürdürdü.

UEFA’nın, Web TV platformunu yayına başlatma planları ilk olarak geçtiğimiz Eylül ayında ortaya çıkmıştı. Organizasyonun pazarlama direktörü Guy-Laurent Epstein, İspanyol Palco23’e yaptığı açıklamada, idari organın erkek futbolu dışında kalan ve yayınlarda kendine yeteri kadar yer bulamayan kategorilere daha fazla yer vermeyi arzu ettiğini söylemişti.

Platformun yayına başlamasıyla birlikte UEFA, altı kıta federasyonu arasında OTT hizmetini başlatan ilk federasyon olacak.