Şampiyonlar Ligi Facebook Yayınları, Latin Amerika’da 9 Milyon Etkileşime Ulaştı

02.02.2019 - 19:32

Şampiyonlar Ligi Facebook Yayınları, Latin Amerika’da 9 Milyon Etkileşime Ulaştı

Latin Amerika ülkelerinde yaklaşık 9 milyon futbolsever, bu sezon ilk kez devreye giren uygulama ile UEFA Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmalarının Facebook üzerinden yapılan yayınlarına odaklandı. Avrupa’nın bir numaralı futbol organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi ile sosyal medya devi Facebook arasındaki anlaşma, dönüm noktası niteliğinde bir ortaklık olarak görülüyor.

Facebook ve UEFA Şampiyonlar Ligi arasında 2018 yılında yapılan yayın anlaşması çerçevesinde Facebook üzerinden yayınlanan Paris Saint Germain (PSG)-Liverpool müsabakası 1 milyondan fazla etkileşime ulaştı.

Sosyal medya platformundan paylaşılan istatistiklere göre, grup aşamasında toplam 47 müsabaka, Facebook üzerinden canlı yayınlandı. Müsabakaları izleyen futbolseverlerin %71’lik bölümünü 35 yaşının altındakiler oluşturdu. Aynı zamanda yayınlanan içeriklere 1,3 milyon yorum yapıldı ve yaklaşık 10 milyon etkileşime ulaşmış oldu.

Fransız takımı PSG ile Premier Lig ekibi Liverpool arasındaki müsabaka, 47 maç içerisinde en çok reyting alan maç olarak kayıtlara geçti. İstatistiklere göre 1 milyondan fazla futbolsever, PSG’nin 2-1’lik zaferiyle neticelenen maçın en az 1 dakikasını Facebook üzerinden canlı olarak takip etti.

Canlı Yayın Esnasında 119 Bin Yorum Yapıldı

Parc de Princes Stadyumu’nda oynanan maçın etkileşim düzeyi eşi benzeri görülmemiş boyutlara ulaştı. Maçın canlı yayını sırasında yaklaşık 119,000 yorum yapılırken, etkileşim sayısı yaklaşık 850,000 civarında gerçekleşti. Elde ettiği zafer ile PSG, son 16 yolunda Napoli oynayacağı maçta Liverpool’u galibiyete mecbur bırakmıştı.

Facebook ve UEFA arasında yapılan anlaşma, 2018-21 yıllarını kapsıyor. Anlaşmaya göre UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Facebook sayfasından sezon başına en az 32 müsabakanın canlı yayınlanması öngörülüyor. Anlaşma çerçevesinde canlı yayınların yanı sıra, müsabakaların oynandığı her hafta maç özetleri ve magazin programları ile içeriğin çeşitlendirilecek ve zenginleştirilecek.

Facebook ile UEFA arasında söz konusu anlaşma, Ağustos ayında Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan UEFA Süper Kupa maçı ile hayata geçmişti. Müsabakadan Atletico, 4-2’lik zaferle ayrılmış ve 13 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan ezeli rakibini eli boş göndermişti.