TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig’den Haftada Birer Maç TFF YouTube'da

06.03.2024 - 12:15

TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig’den Haftada Birer Maç TFF YouTube'da

TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig’den haftada birer maçın TFF YouTube kanalında olacağı açıklandı. Bundan böyle futbolseverler haftada en az birer maçı TFF’nin YouTube kanalından takip edebilecek.

Yaklaşık iki sezondur TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig yayın haklarıyla ilgili sorunlar devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Fuchs Sports ile ilgili yaşanan sorunların ardından bu sezon resmi bir yayıncı olmadı. Çoğu yerel kanal maçlardan önce yayın haklarını alıyor ve şehirlerinin veya ilçelerinin takımlarını ekranlara getiriyor. Bunun yanında Filbox da haftada birkaç karşılaşmayı naklen yayınlıyor.

Yayıncı konusunda belirsizliğin olduğu ortamda TFF’den bir açıklama geldi. TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig’de haftada en az birer maçın TFF YouTube kanalından yayınlanacağı duyuruldu.

Test Yayını Kastamonuspor-Sarıyer Maçı

TFF, bugün oynanacak Kastamonuspor ile Sarıyer arasındaki mücadeleyle ilk canlı yayına başlayacağını duyurdu. Test yayınlarının bitmesinin ardından en az bir mücadeleyi ekranlara getireceğini belirten TFF’nin açıklaması şu şekildeydi:

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta, saat 14.00'te, Kastamonuspor ile Sarıyer arasında Kastamonu Gazi Stadyumu'nda oynanacak olan müsabaka ilk canlı test yayını olarak TFF YouTube kanalında yayınlanacak.
Test yayınlarının tamamlanmasının ardından TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig'de mücadele eden tüm kulüplerin her hafta en az birer maçının canlı yayınlanmasıyla, TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig'de birbirinden yüksek mücadelenin olduğu maçların izlenirliğinin ve kulüplere olan ilginin artırılması, ayrıca bu liglerde oynayan yetenekli futbolcuların da tüm dünyada futbolseverler tarafından izlenebilmesinin sağlanması hedefleniyor.

TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig Yayınları      

Yerel Kanallar Yayınlara Devam Edecek

TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun devreye girmesiyle merak edilen soruların başında yerel kanalların yayınlara devam edip etmeyeceği geliyor. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yok. TFF’nin YouTube kanalından yayınlanmayan maçlar, yine birçok yerel kanal tarafından ekranlara getirilecek.