Süper Lig ve TFF 1’inci Lig 3 Sezon Boyunca beIN Sports’ta

02.03.2024 - 15:55

Süper Lig ve TFF 1’inci Lig 3 Sezon Boyunca beIN Sports’ta

Süper Lig’de yeni dönem yayıncısı belli oldu. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Süper Lig ve TFF 1’inci Lig 3 sezon boyunca beIN Sports’ta olacak. Böylece “Süper Lig yayıncısı kim olacak? Süper Lig ihalesini kim kazandı? Süper Lig maçlarını beIN Sports mu yayınlayacak? Süper Lig S Sport’ta mı?” gibi sorular yanıt buldu.

Süper Lig ve TFF 1’inci Lig maçlarını kapsayan yayın ihalesi sonuçlandı. İhalenin iptali sonrasında teklif veren şirketlere bu tekliflerini yükseltmeleri için ek süre verilmişti. Bu ek sürede beIN Sports teklifini yükseltirken Saran Medya herhangi bir teklifte bulunmadı. Bu da yayıncının beIN Sports olarak devam etmesini sağladı.

Anlaşma 3 Yıllık

beIN Sports Süper Lig yayın ihalesinde mutlu sona ulaştı. Yeni Şafak’ın haberine göre anlaşma üç yıllık. Bu da Süper Lig ve TFF 1’inci Lig maçlarının üç yıl boyunca beIN Sports ekranlarında olacağı anlamına geliyor.

beIN Sports’un ödeyeceği miktar ise yıllık 156 milyon dolar. Toplamda 546 milyon dolar ödeme yapacak olan beIN Sports’un, önümüzdeki saatlerde resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu da konuyla ilgili bir paylaşım yaparak yeni yayıncının beIN Sports olduğunu duyurdu.

beIN Sports yeniden Süper Lig’in yayıncı kuruluşu oldu. Saran Medya yeni bir teklif yapmadı ve bugün kararı verilecek olan ihaleye katılmadı.


İhalede beIN Sports ile Saran Medya Yarıştı

Yayın ihalesinde beIN Sports ile Saran Medya yarıştı. İhale sürecinin ilk etabında Saran Medya’nın isteksiz olduğu ve yayın hakları için agresif olmayacağı haberleri gündeme geldi. İhalenin son bölümüne doğru ise Saran Medya’nın 150 milyon dolar verdiği haberleri ortaya çıktı.

Saran Medya son bölüme favori olarak girse de TFF ve yayın ihalesi komisyonu ihaleyi iptal etti. Bugün 14.00’e kadar yeni teklifleri kabul edeceğini duyuran TFF’nin bu çağrısına beIN Sports yanıt verdi ve yayın haklarının sahibi oldu.