Yağız Sabuncuoğlu: beIN Sports Yayın İhalesini Almaya Yakın

06.02.2024 - 19:18

Yağız Sabuncuoğlu: beIN Sports Yayın İhalesini Almaya Yakın

Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu, yayın ihalesiyle ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Insider programında yayın ihalesi hakkında bilgi veren Sabuncuoğlu, ihaleyi beIN Sports’un almaya yakın olduğunu dile getirdi.

Trendyol Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Şirketlerin ihale şartnamesini satın alma sürecinin sona ermesinin ardından gözler, TFF’nin yapacağı açıklamaya çevrildi. Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu da son gelişmeleri Insider adlı programda anlattı.

Yayın ihalesinde yurtdışı firmaların şartname almak için para ödemediğini belirten Sabuncuoğlu, beIN Sports’un ihaleyi almaya yakın olduğunu dile getirdi.

Türkiye’den Üç Şirket Şartnameyi Aldı

Yağız Sabuncuoğlu, şartnameyi alan şirketleri açıkladı. Türkiye’den Saran Medya, beIN Sports ve Kulüpler Birliği’nin şartnameyi aldığını belirten Sabuncuoğlu, bir şirketin de yurtdışı firması üzerinden şartname aldığını dile getirdi.

Yayın ihalesiyle ilgili ‘4 ülkeden, 4 yurtdışından şartname alındı’ gibi haberler var. Sana trajikomik bir şey anlatacağım. Sen Türkiye’den OğulcanSports firmasısın. Şartnameyi almak için 300.000 TL ödüyorsun. OğulcanSports UK’sin. Bu durumda ödediğin miktar 0 TL. Nasıl iş bu? Türkiye’deki medya kuruluşlarının suçu ne? Türkiye’den üç şirket şartnameyi aldı. beIN Sports, Saran Medya ve Kulüpler Birliği. Kulüpler Birliği’nin amacı da, 150 milyon doların aşağısına yayın ihalesini düşürmemek.


Saran Medya İstekli Değil

İhalede aktif olması beklenen Saran Medya ile ilgili de görüşlerini paylaşan Sabuncuoğlu, Saran Medya’nın geçtiğimiz ihale kadar istekli olmadığını öne sürdü.

Saran, geçtiğimiz sezon kadar istekli değil ihaleye. Geçtiğimiz sezon ihaleyi aldık vermediler demişlerdi. Şartnameyi aldılar ama ben geçtiğimiz ihale kadar cüretkar teklif yapmalarını beklemiyorum.
Yayın ihalesinde el değiştirme ihtimalini çok düşük görüyorum. beIN Sports’un 5 yıllık proje yaptığına dair bilgiler var. Altyapı ile ilgili güçlendirme çalışmaları yaptıklarını duydum. TFF, 1 sene daha devam et diyor. beIN Sports da ihaleyi yap 5 sene ver diyor. beIN, ilk başlarda 80 milyon civarı düşünüyordu. Şimdi 120 milyon dolar seviyesine çıktı. Kulüpler Birliği de bu rakamın 150 milyon dolara çıkmasını bekliyor. 120-150 milyon dolar arasında bir miktara, beIN Sports yayın ihalesini almaya yakın.