Avustralya Açık 2024 Eurosport’ta

07.01.2024 - 16:13

Avustralya Açık 2024 Eurosport’ta

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ın yayıncısı belli oldu. Yıllardır olduğu gibi Avustralya Açık’ın yayıncısı değişmedi. Avustralya Açık 2024 Eurosport’ta izleyicilerle buluşuyor. 14-28 Ocak tarihlerindeki turnuvayı, Eurosport ekranlarından takip edebilirsiniz.

Teniste sezon geçtiğimiz hafta oynanan Brisbane turnuvasıyla başladı. Bu turnuvanın hemen ardından da sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık sporseverlerle buluşuyor. Avustralya Açık’ın yayıncısı değişmedi ve Eurosport’un turnuvayı yayınlayacağı duyuruldu.

Eurosport’un yayın akışını açıklamasının ardından “Avustralya Açık hangi kanalda? Avustralya Açık 2024 şifresiz mi? Avustralya Açık Eurosport’ta mı? Avustralya Açık 2024 ne zaman? Avustralya Açık Djokovic maçını nasıl izlerim? Avustralya Açık’ta Alcaraz maçları Eurosport’ta mı?” gibi sorular yanıt buldu.

Rafael Nadal Çekildiğini Açıkladı

Geçtiğimiz hafta Brisbane’de kortlara geri dönen Rafael Nadal’ın Avustralya Açık’ta yer alması bekleniyordu. Brisbane’de önce Thiem’i ardından Kubler’i geçen Nadal, çeyrek finalde Jordan Thompsan karşısında mağlup olarak turnuvaya veda etmişti. 

Sezonun ilk Grand Slam’i öncesinde açıklama yapan Nadal, 5 setlik maç oynamaya hazır olmadığını belirtti ve turnuvadan çekildi. Bunun yanında son şampiyon Novak Djokovic tarafında da Avustralya Açık öncesinde soru işaretleri ortaya çıktı. Brisbane’de Alex de Minaur’a mağlup olan Djokovic, sağ bileğinden sakatlık yaşadı.

Son şampiyonun sağlık soru işaretleri ile giriş yapacağı Avustralya Açık’ta Carlos Alcaraz, Jannik Sinner ve Daniil Medvedev gibi isimler de boy gösterecek.  

Avustralya Açık 2024      

Kadınlarda Iga Swiatek Favori

Avustralya Açık’ta kadınlar tarafında favori, Polonyalı raket Iga Swiatek. Diğer rakiplerinin bir adım önünde yer alan Iga Swiatek’i son Brisbane finalistleri Aryna Sabalenka ve Elena Rybakina’nın zorlaması bekleniyor. 

Son turnuvalarda diğer tüm tenisçilerden daha farklı bir noktada yer alan Swiatek, Sabalenka ve Rybakina’nın sorun yaşaması durumunda ise Coco Gauff, Jessica Pegula ve geçtiğimiz sezonun son döneminde adından söz ettirmeye başlayan 16 yaşındaki Mirra Andreeva’nın sürpriz yapabileceği tahmin ediliyor.

28 Ocak’ta erkekler finaliyle sona erecek Avustralya Açık’ı Eurosport 1, Eurosport 2 ve Eurosport web sitesinden kesintisiz şekilde takip edebilirsiniz.