Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinde IP TV’ler Engellenecek

24.12.2023 - 17:23

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinde IP TV’ler Engellenecek

Fotospor’un haberine göre Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde IP TV’ler engellenecek. Karşılaşmayı kaçak yayından izlemek isteyenlerin yayınları görünmez filigran sayesinde kapatılacak. Bu da derbinin kaçak yayından izlenemeyeceği anlamına gelecek.

Yıllardır korsan yayınlarla ilgili çeşitli gelişmeler yaşanıyor ama günün sonunda korsan yayınlar hayatına devam ediyor. Fotospor’un haberine göre son gelişme IP TV kullanıcılarını ilgilendiriyor. Yapılan haber göre görünmez bir filigran sayesinde IP TV yayınları engellenecek. beIN Sports tarafından ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde denenecek bu filigranın önümüzdeki maçlarda da denenmesi bekleniyor.

Derbinin Korsan İzlenmesi Engellenmek İsteniyor

Bu gece oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde yayıncı kuruluştan korsan IP TV hamlesi geldi. Hedef derbinin korsan olarak izlenmesini engellemek.

Hollandalı uzman şirket Irdeto tarafından geliştirilen şifreli yayınların kırılarak IP TV üzerinden yayınlanmasını engelleyen filigran, bu akşam Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ilk kez denenecek. Bu görünmez filigran sayesinde yayıncı kuruluş, yasa dışı olarak yayınlanan kendi içeriğini takip edebilecek. Anında engelleme fırsatına sahip olacak. Korsan IP TV yayınlarını devre dışı bırakabilecek. 
             
Korsan Yayın      

Siber Suçlara Direkt Şikayet

Geçmişte de korsan yayınlar konusunda önemli adımlar atılmış ama bu adımlar sonuç bulmamıştı. Yeni filigran sayesinde derbide bu kez kaçak yayın konusunda sonuç alınması bekleniyor.

Filigran işe yaramaz ve yayınlar devam ederse bu kez siber suçlara şikayet yöntemi devreye giriyor. Bu filigrana rağmen derbiyi yayınlamaya veya izlemeye devam edenler Emniyet'in siber suçlar birimine direkt olarak şikayet edilecek.
İçeriğin yasa dışı iletim amacıyla kullanıldığı ihbarı ile gerekli işlemin yapılması siber suçlar birimine bırakılacak.

Korsan yayınlarda yeni filigran sayesinde engelleme işleminin işe yarayıp yaramayacağı halen merak konusu. Futbolseverlerin büyük bölümü bunun da sonuçsuz kalacağını ve karşılaşmanın kaçak platformlardan izlenebileceğini düşünüyor. Engellemelerin ne sonuçlar doğurduğu Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinin başlama düdüğüyle belli olacak.