Netflix Rafael Nadal-Carlos Alcaraz Maçını Canlı Yayınlayacak

13.12.2023 - 10:43

Netflix Rafael Nadal-Carlos Alcaraz Maçını Canlı Yayınlayacak

Son dönemde canlı yayınlarla dikkat çeken Netflix, 3 Mart’ta Rafael Nadal ile Carlos Alcaraz arasındaki tenis maçını canlı yayınlayacağını duyurdu. The Netflix Slam adındaki bu etkinlik, kanalın ikinci canlı spor yayını olacak. Bu yayınların önümüzdeki dönemde artması bekleniyor.

Dünyanın en başarılı dijital platformlarından Netflix, spor yayıncılığında da önemli adımlar atıyor. Geçtiğimiz ay F1 sürücülerinin golf yarışmasını ekranlara getiren Netflix, bu kez de bir tenis mücadelesini yayınlayacağını duyurdu.

Netflix’ten yapılan açıklamaya göre Rafael Nadal ile Carlos Alcaraz The Netflix Slam adındaki bir müsabakada boy gösterecek. Mücadele Netflix’ten naklen yayınlanacak.

Las Vegas’tan Canlı Yayın

Canlı spor yayınlarıyla fark yaratmayı planlayan Netflix, The Netflix Slam’in Las Vegas’ta olacağını duyurdu. Etkinliğin İspanyolca ve İngilizce anlatım seçenekleriyle sporseverlerle buluşacağını açıklayan Netflix, önümüzdeki dönemde de benzer yayınlara imza atabileceğinin sinyallerini verdi.

Özel spor belgeselleriyle son dönemde fark yaratan Netflix’in 3 Kasım’da yayınlayacağı Rafael Nadal ile Carlos Alcaraz arasındaki mücadele, Türkiye’den de izlenebilecek.


Netflix Spor Yayın Haklarında Etkin Olacak mı?

Geçtiğimiz ay ilk canlı spor yayınına imza atan Netflix, bunun ardından Rafael Nadal-Carlos Alcaraz maçını ekranlara getireceğini duyurdu. Bu yayınlar sporseverlerde gelecek adına bir beklentiye sebep oldu.

Netflix’in gelecekte Amazon Prime gibi bazı spor müsabakalarının yayın haklarını almak için aktif olması bekleniyor. Öte yandan şirketin kısa vadeli planları arasında spor yayın hakları bulunmuyor. 

Netflix CEO’su Ted Sarandos’tan yapılan açıklama spora yakın içeriklerin artacağı yönündeydi. Bu da özel belgesellerin sayısının artması anlamına geliyor. Geçtiğimiz aylarda NBA sezon içi turnuva için bir belgesel anlaşması yapan Netflix’te tenis, NFL ve Formula 1 üzerine belgeseller mevcut. ABD Kadın Futbol takımının da belgeselini yayınlayan Netflix’in sürprizlere devam etmesi bekleniyor.