Fatih Altaylı: Korsan Yayın Kadar Ayıp Olan Yayıncının Altyapıya Sahip Olmamasıdır

05.10.2023 - 15:24

Fatih Altaylı: Korsan Yayın Kadar Ayıp Olan Yayıncının Altyapıya Sahip Olmamasıdır

Fatih Altaylı, EXXEN’in Manchester United ile Galatasaray arasındaki maçı yayınlayamaması hakkında görüşlerini paylaştı. Acun Ilıcalı’nın korsan yayınla ilgili açıklamalarını hatırlatan Altaylı, yayıncının altyapıya sahip olmamasının en az korsan yayın kadar ayıp olduğunu dile getirdi.
 
Salı günü oynanan Manchester United ile Galatasaray arasındaki Şampiyonlar Ligi maçında yayıncı krizi yaşandı. EXXEN maça dakikalar kala çöktü ve izleyiciler maçı takip edemedi. Bunun üzerine karşılaşma şifresiz yayınla TV8,5’ta ekranlara geldi.
 
Hafta içi her gün kendi YouTube kanalında gündeme dair görüşlerini paylaşan Fatih Altaylı da 5 Ekim (bugün) günü bu konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. EXXEN'in sahibi Acun Ilıcalı’nın korsan yayın ile ilgili görüşlerini hatırlatan Altaylı, yayıncının altyapıya sahip olmamasının da en az korsan yayın kadar ayıp olduğunu dile getirdi.

Fatih Altaylı YouTube Programı Görüntüsü

Para Verenlere Bir Haksızlık Oldu

Fatih Altaylı EXXEN’e daha önce üye olduğunu ama maçları izleyemediğini ve ardından üyeliğini iptal ettiğini dile getirdi. Bu yıl yeniden üyelik oluşturduğunu belirten Altaylı, yaşanan durumun para verenlere haksızlık olduğunu sözlerine ekledi.
 
Ben birkaç sene önce maçları izlemek için EXXEN aboneliği almıştım. Fakat daha ilk maçlarda bağlantı sorunu yaşadık. Birkaç hafta şansımı denedikten sonra aboneliğimi iptal etmiştim. Bu sezon Galatasaray da var diye olalım dedik ve madara olduk. Çünkü maç başladı ama EXXEN’in yayını başlamadı. EXXEN’in sistemi çöktü. Sonunda da Acun Ilıcalı bunu açık kanaldan yayınlamak zorunda kaldı. Açık kanaldan yayınlamasında bir mahsur yok ama buraya para verenlere bir haksızlık oldu.
Bu gibi sistemler dünyada pek çok yayıncı tarafından kullanılıyor. Acun Ilıcalı birkaç hafta önce dedi ki ‘korsan yayıncılık ayıptır.’ Doğru korsan yayıncılık büyük ayıptır ama en az onun kadar ayıp olan korsan olmayan resmi yayıncının yayını yapacak altyapıya sahip olamamasıdır. Çöküşün nedenini öğrendim. Altyapının yeterince iyi olmamasından kaynaklanmış. Yani parayla satın alınabilecek unsurlar yeterince güçlü olmadığı için yüksek talep karşısında kilitlenmiş ve çökmüş. Demek ki neymiş iyi yayıncı olmak için iyi malzeme alacaksın.
Acun’un aldığı iyi malzemeleri görüyoruz. Kendine iyi bir yat, sürat tekneleri, otomobiller alıyor. Anladığım kadarıyla kız arkadaşlarına da iyi hediyeler alıyor. Hiçbirinde gözümüz yok, daha iyisi olsun ama biz o yatı veya otomobilleri seyredemiyoruz. Önce altyapını kur, paran artarsa yat kat al. Bunu yapamıyorsan o zaman bu yatlar katlar sana yarayacak şeyler değil. Önce işini iyi yapacak altyapıyı kur.