Ali Koç Trio Programıyla İlgili İddialarda Bulundu

05.10.2023 - 15:02

Ali Koç Trio Programıyla İlgili İddialarda Bulundu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trio programıyla ilgili iddialarda bulundu. Hakemlerin Trio programından ricada bulunduklarını ve bazı pozisyonların programa konulmadığını belirten Ali Koç, VAR’da da bazı hakemlere pozisyonların farklı açılardan gösterildiğini dile getirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın konuğuydu. Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ali Koç, hakemlerle ilgili görüşlerini açıkladı. beIN Sports’un sevilen programı Trio ile ilgili da iddialarda bulunan Ali Koç, bazı hakemlerin Trio programına ricada bulunduğunu ve programa bazı pozisyonların eklenmediğini dile getirdi.

İşin İçinde Yayıncı Kuruluş da Var

Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Ali Koç, hakemlerle ilgili problemlerin içinde yayıncı kuruluşun da olduğunu dile getirdi. Ali Koç’un Trio programı ve hakemlerle ilgili dile getirdikleri şu şekildeydi:

Hakemler yayıncıdaki Trio programındaki arkadaşlarından rica ediyorlar, bazı pozisyonlar oraya koyulmuyor!
İşin içinde yayıncı kuruluş da var yani. Hata yapan hakemlerin pozisyonlarını, aklayıcı pozisyonlarla üstünü örtüyorlar. Böyle bir şey yayıncıya kadar gidiyorsa, son derece endişe verici. Sadece görüntü değil, istatistiklerle de oynuyorlar. Bunu TFF'nin bilmesinin imkanı yok.
Sahadaki hakemi sıkıntıya sokarak puanını düşürmek için zor açıdan görüntüleri VAR'da gösteriyorlar. Bu dillendirilen bir iddia. Puanını artırmak istedikleri hakemlere ise daha iyi açıdan görüntü izletiyorlar.


Trio Geçmişte de Benzer İddialarla Gündeme Gelmişti

beIN Sports’un başarılı programı Trio, Ali Koç’un iddialarına benzer iddialarla geçmişte de gündeme gelmişti. Programın eski yorumcularından Lale Orta’nın MHK Başkanı olmasının ardından programa müdahale ettiği iddia edilmişti.

Lale Orta’nın Kasımpaşa ile Galatasaray arasında oynanan mücadelenin ardından bir pozisyonda yorumun yanlış olduğunu dile getirdiği ve Trio programının bu düzeltmesini istediği iddia edilmişti. Konuyla ilgili o dönem net bir açıklama yapılmamıştı. 

Ali Koç’un iddialarının ardından Trio programı yorumcularının ve beIN Sports’un konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.