Exxen Çöktü. Manchester United-Galatasaray Mücadelesi TV8,5’tan Yayınlandı

04.10.2023 - 14:08

Exxen Çöktü. Manchester United-Galatasaray Mücadelesi TV8,5’tan Yayınlandı

Şampiyonlar Ligi yayıncısı EXXEN’e dün akşam erişim sağlanamadı. Exxen’de Manchester United-Galatasaray mücadelesini izlemek isteyen kullanıcılar hata aldı. Exxen’in çökmesi sonucunda Manchester United-Galatasaray karşılaşması TV8,5’tan yayınlandı.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayıncısı EXXEN için dün pek de iyi bir gün olmadı. Galatasaray’ın Manchester United deplasmanındaki kritik mücadelesi öncesinde EXXEN, sunucu sorunu yaşadı ve siteye erişim sağlanamadı. Maça giriş yapamayan kullanıcılar şikayetlerini dile getirdi. Bunun üzerine karşılaşma TV8,5’tan yayınlandı.

Exxen’de Yaşanan Sorun Sebebiyle Karşılaşma TV8,5’a Alındı

Mücadelenin 20’nci dakikasına gelmeden TV8,5 Twitter hesabı tarafından bir paylaşım yapıldı. EXXEN’de teknik bir sorun yaşandığı belirten kanal, şu paylaşımı yaptı:

Exxen’de yaşanan teknik sorundan dolayı Manchester United- Galatasaray maçı TV8,5’tan yayınlanacaktır.


Yayın Yapılmaması Tepkiye Sebep Oldu

Exxen’de yayının sorunlu olması ve insanların Galatasaray karşılaşmasını izleyememesi tepkilere sebep oldu. Tepki gösterenlerden biri Ercan Taner’di. Parasını ödemesine rağmen maçı izleyemediğini belirten Taner, şu ifadeleri kullandı:

Üye olduğu halde maçı seyredemeyen kaç kişiyiz? Yıl 2023 Şampiyonlar liginde Manu-Galatasaray karşılaşıyor ve izleyemiyorsun!


Acun Ilıcalı’nın Korsan Yayın Konusunda Söyledikleri Gündeme Geldi

Exxen’in sahibi Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde korsan yayınla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Korsan yayının hırsızlık olduğunu belirten Ilıcalı, bunun marketten bir şey çalmaktan farkı olmadığını dile getirmişti. EXXEN’e erişim sağlayamayan kullanıcılar, bu sözleri hatırlatarak tepki gösterdi. Acun Ilıcalı’nın korsan yayın ile ilgili söyledikleri şu şekildeydi:

Exxen’de iyi rakamlara ulaştık. Hasan Can ve sevgili Feyyaz’la ekibinin etkisi büyük oldu. Futbolla ilgili olan bölümde korsan yayın var. Küçükken ben maçlarda eğer kendi evimde yoksa gidip amcamda seyrediyordum. Korsan yayın yoktu. Tanıdığımızın evinde seyrederdik. Bazen Twitter’da hırsızlığı insanlar meşrulaştırma derdindeler. Kardeşim gayet basit, korsan yayın hırsızlık. Ayrıca günahtır, haramdır, suçtur. Acun çok pahalı diyorlar. Biz küçükken de pahalıydı bunlar. Ben amcama ya da kahveye gidiyorduk maç izlemeye. Sen evinde seyredeceksin diye kulübünden de çalıyorsun. Boş ver bizi, ben para kaybedip üzülmem. Kulüplerinizden çalıyorsunuz. Bu iş bana göre net olarak cezalandırılması lazım. Marketten bir şey çalmadan farkı yok. Cezaların caydırıcı olması lazım. Hapis cezası değil ama para cezası olması lazım. Emniyet şeridinden gittiğinde para cezası oluyor, bunun da olmalı. Bu bir hırsızlıktır. Korsan yayın gitsin arada sağdan soldan bir şey çalsın, aynı suç.