RTÜK’ten Derin Futbol Programına Para Cezası

27.09.2023 - 21:02

RTÜK’ten Derin Futbol Programına Para Cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV’nin sevilen programı Derin Futbol’a ceza kesti. RTÜK, Ahmet Çakar’ın program esnasında hakemler için kullandığı hakaret içeren sözler sebebiyle ceza kestiğini açıkladı. Cezanın üst sınırdan verildiği belirtildi.
 
Beyaz TV’de her hafta Pazar ve Pazartesi günleri Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Abdülkerim Durmaz ve Sinan Engin ekran karşısına çıkıyor. Ertem Şener sunuculuğunda gerçekleşen programda son dönemde Ahmet Çakar’ın sarf ettiği sözler gündem oluyor. Ahmet Çakar’ın Derin Futbol’da söylediği sözler RTÜK tarafından ceza sebebi olarak görüldü.
 
Hakemler için hakaret içeren sözler söyleyen Ahmet Çakar’a ve Derin Futbol programına RTÜK en üst sınırda idari para cezası verdi.

Futbol Katili ve Tetikçi Hakemler Sözleri Cezaya Sebep Oldu

RTÜK, Ahmet Çakar’ın Süper Lig maçlarıyla ilgili iddiaları ile Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik olarak sarf ettiği “futbol katili”, “tetikçi hakemler” ifadelerini inceledi.
 
Üst Kurul, hayal mahsulü iddiaları ve eleştiri sınırlarını aşan sözleri yayıncılık ilkelerinin ihlali olarak değerlendirdi.
 
RTÜK, 6112 Sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan "Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." hükmünü ihlal eden Beyaz TV’ye üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Derin Futbol Programı Görüntüsü

RTÜK ile TFF Anlaşmıştı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayınların etkisiyle yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçilmesi için spor programlarıyla ilgili özel bir çalışma yapma kararı almıştı. Spor programı olmaktan çıkıp zaman zaman toplumu infiale sürükleyen "hakem eleştiri programlarına” dönüşen yayınların, olması gerektiği gibi keyifle izlenen yapımlar olması için çaba sarf eden Üst Kurul, Türkiye Futbol Federasyonu ile temasa geçti ve bu yorumların önüne geçilmesi için hazırlıklara başladı.
 
RTÜK ile TFF’nin anlaşmasının ardından ilk cezayı Beyaz TV aldı. Önümüzdeki dönemde de benzer yaptırımların uygulanması bekleniyor.