Mehmet Büyükekşi’den Naklen Yayın Geliri Açıklaması

26.09.2023 - 19:37

Mehmet Büyükekşi’den Naklen Yayın Geliri Açıklaması

Tivibu Spor’da soruları yanıtlayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yayın geliri konusunda değindi. Naklen yayın geliri konusunda beklentilerinin gerisinde olduklarını dile getiren Büyükekşi, yeniden 500 milyon dolar seviyesine çıkmayı umduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tivibu Spor’un konuğu oldu. Yayın ihalesi ve daha birçok konuya değinen Mehmet Büyükekşi, yayın gelirini yeniden 500 milyon dolar seviyelerine taşımayı umduklarını dile getirdi. Döviz bazında gelirin azaldığını vurgulayan Büyükekşi, çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hedefimiz Marka Değerini Yükseltmek

Tivibu Spor’da Erkut Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Mehmet Büyükekşi, yayın gelirini yükseltmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Yeniden 500 milyon dolar seviyelerine gelmeye çalıştıklarını dile getiren Mehmet Büyükekşi, şöyle devam etti:

Naklen yayın gelirinde çok aşağıdayız. Hedefimiz marka değerini yükseltmek. Bu play-off ile mi olur başka bir şekilde mi olur üstünde çalışıyoruz. Çok kısa sürede naklen yayın geliri döviz bazında azaldı. Tüm kulüplerimizin ekonomik sorunları var. Önemli olan suda boğulmadan kalabilmek. Hedef, tekrar nasıl 500 milyon Dolar geliri yaratabiliriz, bunun için çalışıyoruz.

Mehmet Büyükekşi, konuşmasında korsan yayın konusuna da değindi.  Büyükekşi, “korsan yayın ile birisinin cebinden parasını almak arasında hiçbir fark yok. Bir nevi hırsızlık. Korsan yayın olmasa takımlarımız yayın gelirinden daha fazla para alacak. Bu konu, son derece önemli” ifadelerini kullandı.


Süper Lig Yayın İhalesi Ne Zaman?

Süper Lig’de bu sezon sonu itibarıyla beIN Sports’un sözleşmesi sona eriyor. Bu da yeni sezon başlamadan önce 2024 yılının başı itibarıyla yeni ihalenin yapılacağı anlamına geliyor. Henüz TFF’den Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde TFF’nin konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Süper Lig yayın ihalesinin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası ve Trendyol 1'inci Lig ihalesi de bu sezon sona eriyor. Bu organizasyonlarla ilgili açıklamanın da önümüzdeki günlerde yapılacağı tahmin ediliyor.

Süper Lig yayın ihalesi ile ilgili TFF’nin açıklama yapmasının ardından “Süper Lig yayın ihalesine hangi şirketler girecek? Süper Lig yayın ihalesi ne zaman gerçekleşecek? Süper Lig yayın ihalesine beIN Sports girecek mi? Süper Lig yayın ihalesine S Sport girecek mi?” gibi sorular yanıt bulacak.