Yunanistan Basketbol Ligi Yayın Hakları Bedelinde Artış Beklentisi

23.09.2023 - 13:58

Yunanistan Basketbol Ligi Yayın Hakları Bedelinde Artış Beklentisi

Yunanistan Basketbol Ligi yayın hakları bedelinde artış beklentisi hakim. Kulüpler yeni sezonun yayın hakları için yayıncı ERT ile masaya oturdu. Kulüplerin beklentisi %25’lik bir artışla yayın hakları bedelinin 8 milyon avro civarına gelmesi yönünde.
 
Avrupa’nın önde gelen basketbol liglerinden Yunanistan Basketbol Ligi’nde yeni sezon 7 Ekim’de oynanacak maçlarla başlıyor. Yeni sezon öncesinde kulüplerin yayın hakları konusunda bir beklentisi oluştu. Ergin Ataman’ın Panathinaikos’a transfer olması ve iddialı bir takım kurulmasının ligin kalitesine olumlu yansıyacağını düşünen lig yönetimi, %25’lik bir artış talep etti.
 
TrendBasket’in haberine göre geçtiğimiz sezon yayıncı ERT, ligin yayın hakları için 6.5 milyon avro ödeme yapmıştı. Yunanistan Basketbol Ligi’nin bu sezonki beklentisi ise 8 milyon avro civarında. 

Yayın Haklarının 4.7 Milyon Avrosu Kulüplere Eşit Şekilde Dağıtılmıştı

ERT’nin geçtiğimiz sezon Yunanistan Basketbol Ligi için yaptığı 6.5 milyon avronun 5.4 milyon avrosu kulüplere dağıtılmıştı. Bu miktarın da 4.7 milyon avrosunun Yunanistan Basketbol Ligi’nde oynayan kulüplere eşit şekilde dağıtıldığı açıklandı. Kalan tutar ise başarı bonusu olarak kulüplere verildi.
 
Yayın gelirinin artmasının önümüzdeki yıllarda ligin genel kalitesine olumlu yansıyacağı düşünülüyor. Son yıllarda yerel liglerin öneminin azalmasının ardından geçtiğimiz yıl yeniden çıkışa geçen Yunanistan Basketbol Ligi’nin daha da değer kazanabileceği tahmin ediliyor.
Ergin Ataman Panathinaikos İmza Pozu

90’lı Yıllarda NBA’den Sonra En İyi Lig Yunanistan Ligi’ydi

Yıllar ilerledikçe Yunan Ligi Avrupa'nın en mücadeleci liglerinden birisi olmaya başladı. 90'larda geniş bir kesim tarafından dünya çapında NBA'den sonraki en iyi lig olarak kabul gördü. 
 
Son yıllarda eski görüntüsünden uzak olsa da Yunanistan Basketbol Ligi halen dünya üzerindeki en iyi ulusal ligler arasında gösteriliyor. Avrupa'daki en iyi 3 ligden birisi olarak kabul ediliyor. Ligde birkaç tane büyük güç mevcut. Bunların başında Panathinaikos ve Olympiakos geliyor. Bu sezon Ergin Ataman ile eski günlerine dönmek isteyen Panathinaikos ile Olympiakos arasındaki çekişme yine nefesleri kesecek.
 
Yunan basketbolundaki diğer önemli takımlar ise AEK ve Aris. Tüm bunların yanında, Yunanistan genelinde büyük bir taraftar desteğine sahip PAOK’tan da bahsetmek gerekir.