23’üncü Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası Tofaş Youtube Kanalında

19.09.2023 - 22:31

23’üncü Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası Tofaş Youtube Kanalında

Basketbolda önümüzde hafta başlayacak yeni sezon öncesinde son hazırlık turnuvaları başlıyor. Bursa’da düzenlenecek Cevat Soydaş Turnuvası da yeni sezon öncesi en prestijli turnuvaların başında geliyor. 23’üncü Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’nın yayıncısı Tofaş YouTube kanalı oldu. 20-23 Eylül tarihlerinde oynanacak maçları, Tofaş YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Tofaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek hazırlık turnuvalarından Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’nın yayıncısı Tofaş YouTube kanalı oldu. Son yıllarda olduğu gibi yine önemli ekiplerin katılacağı turnuva, 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Turnuvadaki tüm karşılaşmalar Tofaş YouTube kanalından naklen yayınlanacak.

6 Takımlı Turnuva Çarşamba Günü Başlıyor

Basketbolda sezon öncesi turnuvalarının en prestijlisi Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası'nın 23’üncüsü Çarşamba günü başlıyor. Basketbol Süper Ligi’nden önemli ekiplerin katılacağı turnuva, Cumartesi günü sona eriyor. Tüm karşılaşmalar Tofaş YouTube kanalından naklen yayınlanıyor.

Turnuvanın fikstürü de Tofaş Twitter hesabı tarafından paylaşıldı. Oynanacak karşılaşmalar şu şekilde:

Çarşamba
  • 16.30 Bursaspor-Bahçeşehir Koleji
  • 19.00 Tofaş-Darüşşafaka

Perşembe
  • 16.30 Galatasaray NEF-Bursaspor
  • 19.00 Bodrumspor-Tofaş

Cuma
  • 16.30 Bahçeşehir Koleji-Galatasaray NEF
  • 19.00 Darüşşafaka-Bodrumspor

Cumartesi
  • 13.30 5'incilik Maçı
  • 15.30 3’üncülük Maçı
  • 18.00 Final


Cevat Soydaş Kimdir?

Eski milli basketbolcu Cevat Soydaş, Eskişehir amatör takımlarından Güllükspor'da başlayan ve Paşabahçe'de sona eren 19 yıllık aktif basketbol yaşantısında milli formayı 38 kez giyme başarısı gösterdi. Sırasıyla Eskişehir Güllük, MKE Ankaragücü, Eczacıbaşı, TOFAŞ, OYAK Renault ve Paşabahçe takımlarında oynayan Soydaş, OYAK Renault ile Bursa Belediyespor'da antrenörlük yaptı. 1975-1984 yılları arasında 9 sezon boyunca TOFAŞ formasını taşıyan Soydaş, oynadığı 221 maç ile Tofaş tarihinde en çok maç oynayan 5'inci oyuncu ve attığı 3498 sayı ile de Murat Konuk'un ardından en çok sayı atan 2'nci oyuncu olma özelliğini taşıyor. Bursa’da düzenlenen ve bu sezon 23’üncüsü gerçekleşen basketbol turnuvasına adı verilen Cevat Soydaş, 2 Ağustos 2001'de geçirdiği trafik kazası sonunda hayata gözlerini yumdu.