Japonya-Türkiye Hazırlık Maçı TRT 1’de

10.09.2023 - 08:24

Japonya-Türkiye Hazırlık Maçı TRT 1’de

Türkiye, Belçika’nın Genk kentinde Japonya ile hazırlık maçı yapıyor ve TRT 1 bu mücadeleyi naklen yayınlıyor. Salı 15.20’deki Japonya-Türkiye hazırlık maçı, TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor. TRT 1’in yayın akışını açıklamasıyla “Japonya-Türkiye hazırlık maçı hangi kanalda? Japonya-Türkiye hazırlık maçı ne zaman? Japonya-Türkiye hazırlık maçı şifresiz mi?” soruları yanıt buldu.

Euro 2024 elemelerinde Cuma günü Ermenistan ile 1-1 berabere kalan Türkiye, bay geçtiği haftayı hazırlık maçıyla değerlendiriyor. Rakip ise Asya’nın en başarılı ekiplerinden Japonya. Belçika’daki bu hazırlık maçı, Salı günü 15.20’den itibaren TRT 1’den naklen yayınlanıyor.

Türkiye Ermenistan Karşısında 1 Puanı Son Dakikada Kurtardı

EURO 2024 elemelerinde Ermenistan ile karşılaşan Türkiye, beklentilerin altında bir performans sergiledi. Karşılaşmanın büyük bölümünde rakibe oyun üstünlüğü kuramayan Türkiye, ikinci yarının başında yediği golle geriye düştü.

Geriye düştükten sonra daha baskılı bir oyun oynamaya çalışan Türkiye’de 1 puan son dakikalarda gelen gollerle kurtuldu. Bertuğ Yıldırım’ın golüyle 1 puanı kurtaran Türkiye, böylece grup liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ardından TRT mikrofonlarına konuşan teknik direktör Stefan Kuntz ise eksiklerin sahaya yansıdığını ama yine pes etmediklerini dile getirdi.

Pozitif görebileceğimiz konu takımın sonuna kadar yine bırakmamış olması. Negatif görebileceğimiz konu da şu, eksiklerimiz bugün sahaya yansıdı. Devre arasından sonra oyuncularımızda bir özgüven düşüklüğü oldu. Iskalanan bir top sonucu golü yedik. Yine de takım direnmeye çalıştı ve 8'inci veya 9'uncu pozisyonun ardından golü bulabildik.


Japonya ile 2002’den Sonra İlk Randevu

Türkiye ile Japonya, 2002 Dünya Kupası’nda son 16 turu maçında karşı karşıya gelmişti. Mücadeleyi Ümit Davala’nın golüyle kazanan Türkiye olmuş ve çeyrek finale yükselmişti. 2002 yılından bu yana Japonya ile karşılaşmayan Türkiye, 21 yıl sonra rakibini bir kez daha mağlup etmeye çalışacak.

2022 Dünya Kupası’nda iyi bir performans göstererek dikkat çeken Japonya ile EURO 2024 grup aşamasında hata yapmak istemeyen Türkiye arasındaki hazırlık maçı, Salı 15.20’den itibaren TRT 1’de.