Fenerbahçe’den Yayın Organlarına Sitem

07.09.2023 - 14:17

Fenerbahçe’den Yayın Organlarına Sitem

Fenerbahçe’den yayın organlarına sitem. Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’nda rekor kırarak şampiyon olma başarısı gösteren Kuzey Tunçelli’nin haberlerinde Fenerbahçe’nin adının geçmemesi kulübün tepkisine sebep oldu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada Fenerbahçe isminin kullanılmamasının sorumlu yayıncılık anlayışından uzak olduğu belirtildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Kuzey Tunçelli, Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 800 metre serbestte dünya şampiyonu oldu. Kuzey Tunçelli’nin haberini giren yayın organları ise Fenerbahçe ismini kullanmadı. Bu durum Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tepkisine sebep oldu.

Yayın Organlarına Her Şeye Rağmen Teşekkürler

Fenerbahçe yaptığı açıklamada Fenerbahçe isminin kullanılmamasının sorumlu yayıncılık anlayışından uzak olduğunu belirtti. Her şeye rağmen yayın organlarına teşekkür eden Fenerbahçe, şu açıklamayı yaptı:

Türk sporunun lokomotifi görevini üstlenen Fenerbahçemizin sporcuları her geçen gün başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.
Son olarak; 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde Türkiye’ye yüzme branşında ilk kotayı kazandıran (1500 metre serbest stil), aynı zamanda Avrupa Gençler Şampiyonu unvanı bulunan milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli şimdi de Dünya Gençler Şampiyonu oldu.
Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 800 metre serbestte suya giren yüzücümüz Kuzey Tunçelli, elde ettiği 7:48.75’lik dereceyle Dünya gençler şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı.
Kuzey Tunçelli’nin bu büyük başarısının geleneksel ya da dijital fark etmeksizin tüm medya organlarında yankı bulması ve sporcumuza gösterilen ilgi, Türk sporunun geleceği adına umut vericidir.
Lakin bazı yayın organlarının Dünya Gençler Şampiyona rekorunu kıran sporcumuzla ilgili içeriklerinde Fenerbahçe adına yer vermemesi kulübümüzde rahatsızlık yaratmıştır.
2024 Paris Olimpiyatları’na giderken her gün gelen rekor haberlerinde, Fenerbahçeli sporcularımızın eşsiz başarılarında kulübümüzün adının kullanılmaması sorumlu yayıncılık anlayışına yakışmamaktadır.
Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak 9 branşta onlarca sporcu yetiştiren, ülke sporuna hizmet eden Kulübümüzün emeklerinin anlam kazanması ve devamının gelmesi için halkı bilgiye ulaştırmakla yükümlü basın kuruluşlarının hassasiyet göstermesi, bu noktada önem arz etmektedir.
Sporcularımızın büyük başarılarına yer veren ve kitleleri haberdar eden yayın organlarına her şeye rağmen teşekkür eder; gelecekte yukarıda altını çizdiğimiz hususta, sporcularımızın elde ettikleri her bir başarıda Kulübümüzün adının yer almasına hassasiyet gösterilmesini rica ederiz.