Güvenç Kurtar Hukuk Fakültesini Bitirdi

07.09.2023 - 05:59

Güvenç Kurtar Hukuk Fakültesini Bitirdi

Teknik direktör ve futbol yorumcusu Güvenç Kurtar, hukuk fakültesini bitirdi. 73 yaşındaki başarılı yorumcu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Tecrübeli yorumcunun Instagram’da yaptığı paylaşıma yüzlerce beğeni geldi.

A Spor ekranlarında futbolseverlerin karşısına çıkan Güvenç Kurtar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 73 yaşındaki teknik direktör Instagram hesabından diplomasının fotoğrafını paylaştı.

Kurtar Staj Döneminde

Birçok kulüpte çalışan ve son yıllarda A Spor’da yorumculuk yapan Güvenç Kurtar, 6 aylık zorunlu adliye stajını yapıyor. Halen İstanbul Adliyesi’nde Aile içi Şiddet Bölümü’nde stajını sürdüren Kurtar, daha sonra 6 ay da avukat yanında zorunlu stajını yapacak ve yaklaşık 1 yıl sonra fiilen avukatlık görevine başlayacak.

İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlık yapması beklenen Güvenç Kurtar, A Spor’da da futbol yorumlarını paylaşmaya devam edecek.

Güvenç Kurtar Kimdir?

Güvenç Kurtar futbolcuyken Beşiktaş, Altay, Mersin İdman Yurdu, Bursaspor, Kocaelispor ve Düzcespor'da oynadı. Kocaelispor'da 1979/80 sezonunda Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Ayrıca aynı sezon gol krallığı da yaşadı.

Birçok Anadolu takımını çalıştıran Güvenç Kurtar, 2006/07 sezonuna Bingölspor'da teknik direktör olarak başladı. Kurtar’ın sezon ortasında adresi ise Denizlispor oldu. Güvenç Kurtar, Türk futbol dünyasında en büyük çıkışını 1991/1992 sezonunda 2'nci Lig'den 1'inci Lig'e yükselttiği Kocaelispor'un ertesi sene son haftalara kadar şampiyonluk yarışında kalmasını sağlayarak yaptı. Kocaelispor 1992/1993 sezonunu lig 4'üncüsü olarak tamamladı. Aynı yıl Türkiye'yi UEFA kupasında temsil etmeye hak kazandı. 

10 Ocak 2015 tarihinde Adanaspor ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 24 Mart 2015 tarihinde yönetim ile yapılan karşılıklı anlaşma sonucunda görevinden ayrıldı. 2018 yılında 7 maçlığına Gümüşhanespor’un başına geçen Kurtar, o tarihten bu yana herhangi bir kulüple anlaşmadı.

Son yıllarda A Spor ekranlarında futbolseverlerin karşısına çıkan Güvenç Kurtar, İstanbul Üniversitesi Hukuk mezunu olarak da dikkat çekmeyi başardı.