Galatasaray Beyaz TV’yi RTÜK’e Şikayet Ettiğini Açıkladı

05.09.2023 - 10:12

Galatasaray Beyaz TV’yi RTÜK’e Şikayet Ettiğini Açıkladı

Beyaz TV’nin sevilen programı Derin Futbol’un son yayını Galatasaray taraftarının tepkisini çekti. Programın yorumcusu Ahmet Çakar’ın iddiaları sonrasında Galatasaray bir açıklama yaptı ve Beyaz TV’nin RTÜK’e şikayet edildiğini kamuoyuyla paylaştı.

Beyaz TV’nin sevilen programı Derin Futbol’un son yayınında yorumcu Ahmet Çakar, antrenmanda kavga çıktığını iddia etti. Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu ile Wilfried Zaha’nın kavga ettiğini ve bunu sosyal medyada okuduğunu belirten Çakar’ın bu yorumları, Galatasaray taraftarının tepkisini çekti. Galatasaray Kulübü de bugün Beyaz TV’nin RTÜK’e şikayet edildiğini açıkladı.

Beyaz TV’nin Galatasaray Spor Kulübü’nün Düzenlediği Etkinliklere Girişi Yasaklandı

Galatasaray yaptığı açıklamada hukuki sürecin başladığını ve Beyaz TV’nin RTÜK’e şikayet edildiğini kamuoyuyla paylaştı. Ayrıca Beyaz TV’nin Galatasaray’ın düzenlediği etkinliklere girişi de yasaklandı. Galatasaray’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi:

Galatasaray Spor Kulübü’ne mesnetsizce saldırmayı alışkanlık haline getiren medya şovmeni Ahmet Çakar’ın Beyaz TV’deki 4 Eylül 2023 tarihli “Derin Futbol” programında başta kaptanımız olmak üzere sporcularımızı hedef alan sözleri üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. 
Bahsi geçen şahıs, ilgili program yöneticisi ve Kanal yönetimiyle ilgili hukuki süreç başlatılmış, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu nezdinde gerekli şikayetler yapılmıştır. Beyaz TV kanalının Galatasaray Spor Kulübü’nün gerçekleştireceği tüm organizasyonlara girişleri yasaklanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü

Ahmet Çakar Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha’nın Kavga Ettiğini Söyledi

Galatasaray’ın tepkisini çeken Ahmet Çakar, Derin Futbol’un son yayınında Kerem Aktürkoğlu ve Wilfired Zaha’nın kavga ettiğini ve bunu da sosyal medyadan okuduğunu açıkladı. Programın ardından moderatör Ertem Şener konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.
Ahmet Çakar ile diyaloğunu paylaşan Ertem Şener, böyle bir kavganın olmadığını dile getirdi ve Galatasaray’ın Ahmet Çakar ile ilgili bir paylaşım yapacağını söyledi. Ertem Şener’in yaptığı paylaşım ise şu şekildeydi:

Ahmet Çakar’dan DÜZELTME!