Sivasspor ve Ankaragücü CNN Türk Hakkında Açıklama Yaptı

05.09.2023 - 06:03

Sivasspor ve Ankaragücü CNN Türk Hakkında Açıklama Yaptı

Hafta sonu Trendyol Süper Lig’de Beşiktaş ve Fenerbahçe ile karşılaşan Sivasspor ve Ankaragücü, karşılaşmaların ardından CNN Türk’te yapılan bir yayın hakkında açıklama yaptı. CNN Türk’ün taraflı yayın yaptığını belirten kulüpler, kanalı özür dilemeye davet etti.

Trendyol Süper Lig 4’üncü haftasında Ankaragücü Fenerbahçe’yi konuk ederken, Sivasspor ile Beşiktaş kozlarını İstanbul’da paylaştı. Mücadelelerin ardından yayın yapan birçok kanaldan biri CNN Türk’tü ve kanalın yayını eleştirilere sebep oldu.

CNN Türk’ün yayınında Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın galibiyetleri milli zafer olarak lanse edildi. Bunun üzerine Sivasspor ve Ankaragücü konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hadsiz Bir Yayınla Karşı Karşıya Kaldık

Sivasspor, CNN Türk’ün yayınıyla ilgili geçtiğimiz saatlerde açıklamada bulundu. Hadsiz bir yayınla karşı karşıya kaldıklarını belirten Sivasspor, CNN Türk’ten özür beklediklerini açıkladı.

CNN Türk kanalında, Sivasspor’umuzun ve ligimizin güzide kulüplerinden Ankaragücü’nün hafta sonu oynadıkları maçlarda aldıkları mağlubiyeti rakiplerinin bir zaferi ve ülkemizin mutluluğu gibi lanse edildiği hadsiz bir yayınla karşı karşıya kaldık.
Sivas’ın ve Ankara’nın coğrafi ve tarihsel konumdan bir haber, binlerce yıllık tarihlerini görmezlikten gelen, Anadolu’nun iki güzide takımını tıpkı yabancı bir takıma karşı alınmış galibiyet gibi anlatan program yapımcılarını ve sunucusunu bu taraflı ve yanlı söylemlerinden dolayı nefretle kınıyoruz.
Bu hadsiz “Mutluluktan” dolayı ilgili kanal ve programın sunucusundan başta Sivasspor ve Ankaragücü camiaları olmak üzere bütün Anadolu kulüplerinden derhal özür dilemelerini bekliyoruz.



Ankaragücü ve Spor Camiasından Özür Bekliyoruz

Yapılan yayının ardından Ankaragücü de bir açıklama yaptı. İlgili programın sunucusunu kınadıklarını açıklayan Ankaragücü, CNN Türk’ten özür beklediklerini dile getirdi. Ankaragücü’nün konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Özel bir haber kanalında; kulübümüzün ve yine Anadolu'nun köklü kulüplerinden Sivasspor'un son karşılaşmalarında aldığı mağlubiyetleri rakiplerinin bir zaferi ve ülkenin mutluluğu gibi lanse edilmesini üzülerek takip ettik. 
İlgili yayın kuruluşu ve programın sunucusunu kınıyor, Ankaragücü ve spor camiasından derhal özür dilemesini bekliyoruz.