VOLE İftira Paylaşımları Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacaklarını Açıkladı

28.08.2023 - 06:33

VOLE İftira Paylaşımları Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacaklarını Açıkladı

YouTube’daki başarılı spor kanallarından VOLE, iftira paylaşımları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Serdar Ali Çelikler’e karşı yapılan iftira paylaşımları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten VOLE, herkesi yorumcuların gerçekte ne söylediğini dinlemeye davet etti. 

YouTube yayını yapan spor kanallarından VOLE, geçtiğimiz gün iftira paylaşımları hakkında bir açıklama yaptı. Mahkemeye başvurulacağını açıklayan VOLE, itibar suikastının sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Organize Yapı ile Karşı Karşıyayız

VOLE, son dönemde yorumcularından Serdar Ali Çelikler’in yaptığı yorumların çarpıtıldığını veya Çelikler’in yapmadığı şekilde yansıtıldığını açıkladı. Yorumcularının hedef alındığını belirten VOLE, şu açıklamayı yaptı:

VOLE'de yapılan programlardan alındığı iddiasıyla yorumcularımızın söylemediği sözleri söylemiş gibi paylaşan ya da söylediği bazı sözleri, videoları maksatlı bir şekilde kesip bağlamından kopararak yorumcumuzun ağzından algı oluşturan, yorumcularımızı hedef haline getirmeye çalışan organize bir yapı ile karşı karşıyayız.
Yapılan paylaşımların büyük bölümü 2023'te yürürlüğe giren sosyal medya yasasına ve TCK md. 216/1 uyarınca, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçları kapsamındadır ve istisnasız küçük büyük hesap ayırmadan bu saldırılara katılan herkes hakkında her türlü kanunun bize sağladığı koruma hakkını kullanacağımızı hatırlatmak isteriz.
Bugün Serdar Ali Çelikler'e karşı yapılan iftira paylaşımı hakkında Pazartesi suç duyurusunda bulunacağız.
Sosyal medyada etkileşiminin para kazandırdığı bu dönemde maddi çıkar ve/veya itibar suikastı yapma niyetiyle yapılan tüm organize saldırılarla hukuk yoluyla mücadele edeceğiz.
VOLE olarak hiçbir zaman sosyal medyada yaşanan çirkin diyalogların ve kavgaların içinde olmadık ve bundan sonra da olmayacağız.
Biz herkesi VOLE programlarını izlemeye ve tüm yorumcularımızın "gerçekten" ne söylediğini dinlemeye davet ediyoruz.


Takipçiler Tarafından İftiralar Merak Edildi

VOLE’nin paylaşımının ardından birçok takipçi Serdar Ali Çelikler’in nasıl bir iftiraya uğradığını merak etti. VOLE yorumcularından Onur Tuğrul, bunu bir örnekle açıkladı. Onur Tuğrul’un iftira paylaşımlar hakkındaki açıklaması şu şekildeydi:

Mesela bu. Böyle bir söz söylenmedi. Ama birçok elden paylaşıldı bu.