FIBA Olimpiyat Ön Eleme Maçları TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’da

02.08.2023 - 18:45

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Maçları TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’da

FIBA Olimpiyat ön eleme maçları TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’da basketbolseverlerle buluşuyor. Türkiye’nin yer alacağı ve İstanbul’da oynanacak karşılaşmaları 12-20 Ağustos arasında TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarında izleyebilirsiniz. Türkiye, Olimpiyat elemeleri macerasına 12 Ağustos’taki İzlanda maçıyla başlayacak.

2024 yılında Paris’te düzenlenecek Yaz Olimpiyatları için eleme maçları başlıyor. Basketbolda ön eleme etabı Ağustos ayının başında gerçekleşiyor. Türkiye’nin de yer alacağı ön eleme etabında karşılaşmalar, TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanıyor.

TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’ın yayın programını açıklamasıyla “FIBA Olimpiyat ön eleme maçları hangi kanalda? Türkiye’nin basketbol olimpiyat elemeleri ne zaman?” gibi sorular yanıt buldu.

TRT Spor Yıldız Twitter’dan Duyuruyu Paylaştı

FIBA Olimpiyat ön eleme maçlarını ekranlara getirecek TRT Spor Yıldız, duyuruyu Twitter hesabından yaptı. İstanbul’da oynanacak ve 20 Ağustos’a kadar devam edecek turnuvayı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz. TRT Spor Yıldız’ın konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

12 Dev Adam'ın Paris 2024 yolculuğu başlıyor!
🏀 A Milli Erkek Basketbol Takımımız, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda mücadele edecek; bu büyük heyecan TRT Spor ve TRT Spor Yıldız'da yaşanacak. 
📍 Sinan Erdem Spor Salonu
📆 12-20 Ağustos



Türkiye’nin Fikstürü Belli Oldu

Türkiye FIBA Olimpiyat elemelerine 12 Ağustos’taki İzlanda maçıyla başlayacak. Ardından Bulgaristan ve Ukrayna ile karşılaşacak milliler, grubu ilk iki sırada bitirmesi durumunda yarı finale yükselecek. 

Turnuvaya Türkiye’nin nasıl bir kadro ile katılacağı ise merak konusu. Alperen Şengün, Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven’in kadroda yer alması bekleniyor. NBA’deki diğer yıldızımız Cedi Osman ise kadroda yer almayacak.

Türkiye’nin FIBA Olimpiyat ön elemede grup aşamasında oynayacağı karşılaşmalar ise şu şekilde:

12 Ağustos
  • 20.00 Türkiye-İzlanda
13 Ağustos
  • 20.45 Türkiye-Bulgaristan
15 Ağustos
  • 20.00 Türkiye-Ukrayna