Fenerbahçe-Başakşehir Ziraat Türkiye Kupası Finali ATV’de

05.06.2023 - 10:43

Fenerbahçe-Başakşehir Ziraat Türkiye Kupası Finali ATV’de

Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası’nın yayınlanacağı kanal belli oldu. Pazar günü 20.45’teki Fenerbahçe-Başakşehir Ziraat Türkiye Kupası finali ATV’de futbolseverlerle buluşuyor. “Fenerbahçe-Başakşehir kupa finali ne zaman? Fenerbahçe-Başakşehir Türkiye Kupası finali hangi kanalda?” gibi soruların yanıtları, yayın akışının paylaşılmasıyla verilmiş oldu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda sona gelindi. Yaklaşık 10 ay süren macerada finalistler Fenerbahçe ile Başakşehir oldu. Pazar 20.45’teki Fenerbahçe-Başakşehir kupa finalinin yayıncısı ise ATV. Sezon boyunca A Spor ekranlarından yayınlanan Ziraat Türkiye Kupası’nda final mücadelesini, ATV ekranlarından takip edebilirsiniz.

Fenerbahçe Yarı Finalde Sivasspor’u Geçti

Yıllar sonra kupada finale yükselme başarısı gösteren Fenerbahçe’nin yarı finaldeki rakibi Sivasspor’du. Fenerbahçe, ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Rövanşta ise 3-0’lık galibiyet alan Sarı Lacivertliler, finale yükselme başarısı gösterdi.

Ligde son ana kadar şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, kupada ise finale yükselmeyi başardı. Fenerbahçe, sezonun son resmi maçını da kazanarak sezonu kupa ile taçlandırmak istiyor.

1 fb 5.6.23.gif      

Başakşehir Uzatmalarda Güldü

Bir diğer finalist Başakşehir ise yarı finalde Ankaragücü ile eşleşti. İlk maçta rakibini 1-0 geçen Başakşehir, rövanşta normal süreyi 2-1 geride kapattı. Uzatma dakikalarında Keny ile bulduğu golle tur atlayan Başakşehir, Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Kupayı kazanarak UEFA Konferans Ligi’ne katılmak isteyen Başakşehir’in mücadeleyi kaybetmesi durumunda son Avrupa bileti ligi 4’üncü tamamlayan Adana Demirspor’un olacak.

1 fb 5.6.23.gif      

Bu Sezonki İki Maç da Fenerbahçe’nin

Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan bu sezonki karşılaşmalarda galip gelen taraf Fenerbahçe oldu. Kadıköy’deki mücadeleyi 1-0 kazanan Fenerbahçe, Başakşehir’de son dakikalarda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazanmasını bildi. İki ekip arasında oynanan son 10 resmi maçta sadece 1 beraberlik çıkması ise dikkat çekici. Kalan 9 karşılaşmanın 6’sını Fenerbahçe kazanırken, 3 maçta sahadan galibiyetle ayrılan taraf Başakşehir oldu.

Kupa hasretini sonlandırmak isteyen Fenerbahçe ile Avrupa biletini kupa şampiyonluğuyla almayı amaçlayan Başakşehir, ZTK finalinde karşı karşıya geliyor. Fenerbahçe-Başakşehir Ziraat Türkiye Kupası final maçını, Pazar 20.45’ten itibaren ATV ekranlarından izleyebilirsiniz.