Altan Aksoy Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

01.06.2023 - 09:45

Altan Aksoy Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

Pek çok futbolseverin Galatasaray’dan tanıyıp sevdiği eski milli oyuncu Altan Aksoy, bu aralar Bein Sports kanalında yaptığı başarılı programla adından söz ettiriyor. Fark yaratan yorumları ile bu alandaki yeteneklerini kanıtlayan Altan Aksoy, uzun zamandır Bein Sports ailesinde yer alıyor. Bu içeriğimizde Altan Aksoy’un hem futbolculuk hem de yorumculuk kariyerine kısaca göz atacağız.

Altan Aksoy Kimdir?

altan aksoy kimdir

Futbolculuğunun yanında teknik direktörlük ve yorumculuk kariyeriyle de dikkatleri üzerine çeken Altan Aksoy, futbolseverlerin beğenisini kazanmayı sürdürüyor. Peki Altan Aksoy kimdir, Altan Aksoy kaç yaşındadır, Altan Aksoy hangi programda yorumculuk yapıyor? Gelin bu soruları yanıtlandırmaya başlayalım:

  • Altan Aksoy 5 Şubat 1976 senesinde Rize’de doğmuştur.
  • Futbola İzmir’de Göztepe’nin altyapısında başlamıştır. Burada oynadığı başarılı maçlarla kısa sürede üst takımlara tırmandı.
  • 1992 senesinde profesyonel olan Altan, 1995 senesine kadar bu kulüpte kalmayı sürdürdü. Başarılı isim 46 maçta 9 gol atmayı başardı.
  • Buradan İstanbulspor’a geçse de oyuncu asıl patlamasını Adanaspor ile beraber gerçekleştirdi. Altan, 1996-2002 seneleri arasında Adanaspor’da 188 maçta 77 gol attı.
  • Bu harika performansı ona büyük takımların kapısını açtı.
  • Kocaelispor ve Konyaspor maceralarının ardından 20025-2006 sezonunda Galatasaray ile anlaşma sağladı. Galatasaray’da beklediği ortamı bulamadı ve sadece 9 maçta forma giyip 1 gole imzasını attı.
  • 1.75 cm boya sahip olan orta saha oyuncusu, Galatasaray sonrasında Rizespor, Mersin İdman Yurdu ve Eyüpspor’da oynadı. Futbolu ise 2011 senesinde Giresun’da noktaladı.
  • Altan Aksoy kilit pasları, oyun zekası ve temiz ayağıyla dikkat çekmeyi başardı. Kariyeri boyunca 402 resmi maça çıkıp 118 gol attı. Türkiye A Milli Takım formasını ise sadece 1 defa giydi.
  • Futbolculuk kariyeri bittikten sonra Altan Aksoy, Keçiörengücü ve Adanaspor’da kısa süreliğine de olsa yardımcı antrenörlük yaptı.
  • Altan Aksoy, son birkaç yıldır yorumculuğa ağırlık vermiş durumda.

Altan Aksoy Nereli?

altan aksoy yorumcu

Altan Aksoy, 1976 senesinde Rize’de doğmuştur. Oyuncu köken olarak da Rizelidir. Fakat yaşamının önemli bir bölümü Anadolu’nun farklı illerinde ve bilhassa da İstanbul’da geçmiştir.

Altan Aksoy Hangi Programda Yorumculuk Yapıyor?

Altan Aksoy şu anda Bein Sports bünyesinde yayınlanan ve oldukça da ilgi gören Skor adlı programda yorumculuk yapıyor. Bu programda kendisine İlker Yağcıoğlu ve Cihan Erduran eşlik ediyor.

Altan Aksoy Sosyal Medya Hesapları

Altan Aksoy sosyal medyada aktif şekilde yer almaktadır. Oyuncunun Instagram hesabına buradan, Twitter hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz.