Premier Lig Korsan Yayıncılarına Hapis Cezası

30.05.2023 - 21:23

Premier Lig Korsan Yayıncılarına Hapis Cezası

Korsan yayın çetesi, 50.000'den fazla kişiye Premier Lig maçları için ucuz abonelikler sattığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Dünyanın dört bir yanında ekranlara gelen ve neredeyse her dilde korsan yayınlarına ulaşma imkanı bulunan Premier Lig, böylece kaçak maç yayını konusunda somut bir adım attı.

Premier Lig, beş kişinin, beş yılda kaçak yayınlardan 7 milyon sterlinin üzerinde gelir elde ettikten sonra dolandırıcılık komplosu, para aklama ve mahkeme hakaretinden suçlu bulunduğunu açıkladı.

Operasyonun kilit ismi olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Mark Gould, diğer sanıklar Steven Gordon, Peter Jolley, William Brown ve Christopher Felvus ile Chesterfield, Crown Mahkemesi'nde Salı günü 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 36 yaşındaki Gould ve suç ortakları, dünya genelinde yüzlerce kanaldan illegal erişim sağladıkları maçları, on binlerce talebe göre film ve TV şovlarıyla birlikte sunuyorlardı.

Kaçak Yayıncının 30 Çalışanı Vardı

Premier Lig, illegal yayın işlerinin 30 çalışanı olduğunu ve bunlardan birinin bir anti-korsan şirketinde gizli çalıştığını belirtti. 

Anti-korsan şirketinde çalışan William Brown suçlamaları reddetti ve yasal yetkililer lehine çalışan bir gizli bilgi kaynağı olduğunu iddia etti. Ancak 33 yaşındaki Brown, yasal bir jüri tarafından 7 haftalık bir davanın ardından oy birliğiyle suçlu bulundu, çünkü Premier Lig'e göre, teknik becerilerini kullanarak meşru müşterilerin hesaplarını hackleyerek yayınları kopyalamaya ve yetkililer tarafından tespit edilmesi durumunda onların suçlanmasını amaçladı.

1 pl 31.5.23.jpg      

Premier Lig Genel Danışmanı Kevin Plumb Açıklamalarda Bulundu

Premier Lig Genel Danışmanı Kevin Plumb, "Bugünkü cezalar, son derece sofistike bir operasyonun uzun ve karmaşık bir kovuşturması sonucudur." dedi.

Bu kişileri yargılamak için harcanan çabaları haklı çıkaran ve suçların ciddiyetini yansıtan en uzun süreli cezalar verildi. Bu dava, korsan yayınlarla daha geniş çaplı suçlar arasındaki açık bağlantıları kanıtlar nitelikteydi.
Premier Lig'in futbol piramidinin tamamına sağladığı önemli maddi katkı, yayın haklarımızı satma yeteneği sayesinde mümkün olmaktadır. Böylesi kararlar aracılığıyla mahkemelerin Premier Lig haklarını korumanın önemini tanıdığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.