Deniz Çoban Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

30.05.2023 - 13:58

Deniz Çoban Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

Türk futbolunun yakın dönem özelinde en başarılı hakemlerinden biri olarak kabul gören Deniz Çoban, bugünlerde yorumculuk konusunda da iddialı olduğunu kanıtlıyor. Bein Sports kanalında çeşitli programlarla düzenli olarak kendine yer bulan Deniz Çoban’ı daha yakından tanıyalım. Bu içeriğimizde “Deniz Çoban kimdir, Deniz Çoban kaç yaşında, Deniz Çoban nereli, Deniz Çoban hangi kanalda çalışıyor?” gibi sorulara cevap arayacağız.

deniz çoban

Deniz Çoban Kimdir?

Deniz Çoban, Spor Toto Süper Lig’de yönettiği maçlarla, verdiği kritik kararlarla hepimizin hafızasına kazınmış bir isim. Başarılı hakem, mesleği bıraktıktan sonra kariyerine yorumcu olarak devam etti. Deniz Çoban’ın yaşamından öne çıkan başlıkları maddeler halinde inceledik.

  • Deniz Çoban 13 Nisan 1977 yılında Çorum’da doğmuştur.
  • Aslen Amasyalı olan başarılı isim, bu şehirde öğretmen lisesinden mezun oldu. Üniversiteyi Manisa’da, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda okuyan Çoban, 1999 senesinde mezun olmayı başardı.
  • Beden eğitimi öğretmeni olarak atandığı ilk şehir Konya oldu. Konya Selçuk Üniversitesi’nde bu esnada master yaptı.
  • Beden eğitimi öğretmeni olarak yaşamına devam ederken hakemlik kursuna katılım gösterdi. Bu kursta İbrahim Aksoy ve Akif Uğurdur gibi isimlerden eğitim aldı.
  • 2000 senesinde klasmana çıkmayı başaran Deniz Çoban, kısa bir süre sonra ise Süper Lig seviyesinde boy göstermeye başladı.
  • Resmi olarak yönettiği ilk maç 15 Mart 1998 tarihindeki Milasspor İzmirspor maçıydı.
  • 28 Eylül 2015’te Kasımpaşa Rizespor maçında verdiği yanlış kararlardan dolayı özür dileyerek hakemliği bıraktığını açıkladı.
  • Hakemliği bıraktıktan sonra çeşitli gazetelerde spor yazarlığı, çeşitli kanallarda ise yorumculuk yaptı.

Deniz Çoban Nereli?

Deniz Çoban, yukarıda da ifade ettiğimiz üzere Amasyalıdır. Fakat yaşamının önemli bir kısmını İstanbul’da geçirmiştir.

Deniz Çoban Hangi Programı Sunuyor?

deniz çoban kimdir

Deniz Çoban, şu an itibarıyla Bein Sports’ta TRİO adlı programda yorumculuk yapıyor. Bu programda kendisine Seçim Demirel ve Bülent Yıldırım eşlik ediyor.

Deniz Çoban Sosyal Medya Hesapları

Deniz Çoban’ın 40 bin takipçili bir Twitter hesabı var. Hesaba buradan ulaşmanız mümkündür. Başarılı yorumcunun Instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz. Burada pek fazla paylaşım yapmayan Deniz Çoban’ın 900 civarında takipçisi bulunuyor.

Deniz Çoban Evli mi?

Deniz Çoban’ın eşi Ebru Çoban, müzik öğretmenidir. Kızları Ecem 2003, oğulları Hüseyin ise 2008 doğumludur.