Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Şifresiz Maç Vaadi

27.05.2023 - 13:37

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Şifresiz Maç Vaadi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde şifresiz maç vaadi ile sporseverlerin karşısına çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin cumhurbaşkanı olması durumunda karşılaşmaların şifresiz yayınla TRT ekranlarında olacağını açıkladı. 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin cumhurbaşkanı olması durumunda karşılaşmaların şifresiz yayınlanacağını açıkladı. Milleti TRT ile barıştırma hamlesinin bu olacağını belirten Kılıçdaroğlu, TRT’nin milletin kanalı olacağını dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu Vaadini Twitter’dan Paylaştı

Süper Lig maç yayınlarıyla ilgili geçtiğimiz saatlerde vaadini paylaşan Kılıçdaroğlu, bu paylaşımı Twitter üzerinden yaptı. Seçimi kazandıktan sonra ilk imzalayacağı kararnamelerden birinin şifresiz maç yayınları olacağını belirten Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı paylaştı:

Seçimi kazandıktan sonra, ilk imzalayacağım kararnamelerden biri, maçların artık şifresiz olarak TRT’de yayınlanmasını sağlamak. Milletin küçücük zevklerini bile çaldılar. Böylece milleti TRT’yle de barıştıracağım ve TRT gerçekten milletin kanalı olacak.


beIN Sports ile Sözleşme Önümüzdeki Sezon Sona Eriyor

Türkiye Süper Ligi yayın hakları beIN Sports’un elinde bulunuyor. Yaklaşık 22 yıldır Digitürk çatısı altında ekranlara gelen Türkiye Süper Ligi’nde önümüzdeki sezon bir yayın ihalesi yapılması bekleniyor. Normal şartlar altında geçtiğimiz sezon yapılması gereken ama yaşanan gelişmeler sonrasında Digitürk ile 2 yıl daha sözleşme imzalanmasıyla sonuçlanan ihaleye hangi şirketlerin katılacağı da merak konusu.

2023/24 sezonu sonuna kadar beIN Sports ekranlarında futbolseverlerle buluşacak Süper Lig maçları, geçtiğimiz yıllarda şifresiz ekranlara geliyordu. 3 Ekim 1971’de Karşıyaka ile İstanbulspor arasında oynanan karşılaşma, Türkiye’de ilk canlı maç yayını anlamına geldi. 1990/91 ve 1991/92 sezonlarında Star 1 ve TRT ortak yayınlara imza attı. 1996/97 sezonunda yapılan ihale sonrasında şifresiz yayın dönemi Cine 5 ile başladı. 1999/00 sezonunda yayın haklarını Teleon aldı ve 2000/01 devre arasında yayın hakları Digitürk’e geçti. Bir başka deyişle; Süper Lig maçları 1996/97 sezonundan itibaren Türkiye’de şifreli yayınlanıyor.