TFF ile Fuchs Sports Anlaşması Mağduriyetlere Sebep Oldu

15.04.2023 - 11:54

TFF ile Fuchs Sports Anlaşması Mağduriyetlere Sebep Oldu

TFF ile Fuchs Sports arasındaki anlaşma mağduriyetlere sebep oldu. Anlaşmanın iptali öncesinde TFF ödeme alamadı ve bu sebeple 92 kulüp mağduriyet yaşadı. Ayrıca spikerlerin ve şirketin Türkiye’deki danışmanlarının da Fuchs Sports’tan alacağı olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda Fuchs Sports ile TFF arasındaki anlaşma tek taraflı feshedilmişti. TFF’den yapılan açıklamada Fuchs Sports’un sorumluluklarını yerine getirmediği belirtilmişti. Medyascope’tan Doğa Üründül’ün haberine göre mağduriyetler bununla sınırlı değil. Spikerler parasını alamadı ve ayrıca şirketin Lüksemburg’daki ofisine ulaşılamıyor.

Spikerlerin Ödemesi Yapılmadı

Fuchs Sports’un spikerleri de mağdur ettiği belirtildi. Doğa Üründül’ün yazısına göre birçok spiker kendi imkanlarıyla maçı anlatacağı şehre gidiyor ve harcamalarının bedelini bir hafta sonra alıyordu. Bu ödemeler fesih işleminin öncesinde yapılmamaya başlandı. 

Spikerlerin yanı sıra yayıncılık açısından da problemler olduğu belirtildi. Kalitesiz ekipmanların kullanılması sebebiyle izleyiciler de yayınlar esnasında sorunlarla karşılaştı. Bunun yanı sıra platformun 20.000’den fazla üyesi bulunuyordu. Bu kişiler de halen ödemelerini geri alamadı. TFF’nin Fuchs Sports abonelerine ne zaman ödeme yapacağı merak konusu.

Şirketin Türkiye’deki danışmanları da Fuchs Sports’un mağdurları arasındaki yerini aldı. Sundukları hizmetin karşılığı almaları gereken ücretleri alamadıklarından şirkete karşı yasal yollara başvurdular.

Doğa Üründül’ün 15 Nisan günü Medyascope’ta yazdığı “TFF ve Fuchs Sports’un yarattığı mağduriyetler: Tutulmayan sözler, ödenmeyen paralar, yalnız bırakılan spikerler” başlıklı yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

1 tff23 15.4.23.webp      

Fuchs Sports Türkiye Dışında da Sorun Yaşadı

Medyascope’ta yazılan iddiaların doğruluğunu araştırmak için Fuchs Sports’un Türkiye’deki danışmanlarıyla iletişime geçtik. Yazıda bahsedildiği gibi kendilerinin de mağdur olduğunu belirten yetkili, TFF’nin baştan sona haklı olduğunu dile getirdi. Öte yandan Fuchs Sports’un Fransa ve İspanya’da da benzer sorunlarla karşılaştığı öğrenildi. 

Fuchs Sports’un ortadan kaybolmasının ardından birçok soru gündeme geldi. “Fuch Sports aboneleri paralarını nasıl alacak? Alt ligler için dijital yayıncılık geri gelecek mi? Ligin kalan bölümü nasıl ekranlara gelecek?” gibi soruların önümüzdeki dönemde yanıt bulması bekleniyor.