TFF Fuchs Sports ile Anlaşmasını Feshetti

29.03.2023 - 17:23

TFF Fuchs Sports ile Anlaşmasını Feshetti

TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig yayıncısı Fuchs Sports’un bundan böyle maçları yayınlamayacağı iddia edildi. TFF’ye yakın kaynakların haberine göre TFF Fuchs Sports ile anlaşmasını feshetti. 

Sezonun ilk çeyreğinde TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig için yayın ihalesi açılmış ve ihaleyi Fuchs Sports kazanmıştı. Türkiye’deki yeni dijital platform Fuchs Sports’un 5 yıl boyunca TFF 2’nci Lig ve TFF 3’üncü Lig maçlarını yayınlayacağı açıklanmıştı. Şubat ayına kadar YouTube’dan ücretsiz maç yayını yapan Fuchs Sports, Şubat sonuyla beraber platforma geçiş yapmıştı. Aylık ve yıllık ücret de belirleyen Fuchs Sports’un TFF’ye ve kulüplere ödeme yapmadığı iddia edildi. Bunun üzerine TFF’nin Fuchs Sports ile anlaşmasını feshettiği öne sürüldü.

Fuchs Sports’un Yükümlülüklerini Yerine Getirmediği Öğrenildi

Fuchs Sports’un TFF’ye ve kulüplere maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği öğrenildi. Radyospor’dan Nazım Türknas’ın paylaşımına göre TFF, bu sebeple anlaşmayı feshetti. Nazım Türknas’ın konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

TFF’nin 2’nci Lig ve 3’üncü Lig'in yayın haklarını alan Fuchs Sports’un sözleşmesini feshetmesinde, sadece TFF’ye değil tüm kulüplere ve şirket yetkililerine de maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği öğrenildi.


Fuchs Sports 29-30 Mart’ta Yayın Yapmayacağını Açıklamıştı

Fuchs Sports, Salı günü yaptığı açıklama ile Beyaz ve Kırmızı gruptan 14 maçı ekranlara getireceğini duyurmuştu. Yayın programını paylaştıktan yaklaşık 10 saat sonra maçların altyapı çalışması sebebiyle yayınlanmayacağı açıklanmıştı. 

Fuchs Sports’un yaptığı açıklamada teknik altyapıdaki geliştirme sebebi ile maçların yayınlanmayacağı belirtildi. Ancak bugün çıkan fesih haberi sonrasında yayınlara imza atılmamasının sebebinin ödemelerdeki sıkıntı olduğu tahmin edildi.

Fuchs Sports da geçtiğimiz saatlerde bir açıklama yaptı. TFF tarafından TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın haklarına ilişkin sözleşmenin tek taraflı feshedildiği açıklandı. Fuchs Sports, yayınların kaldığı yerden devam edebilmesi için de çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.


TFF tarafından 2. Lig ve 3.Lig Yayın Haklarına ilişkin sözleşmemiz tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Yayınların kaldığı yerden devam edebilmesi için çalışmalar sürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.