Osman Sakallıoğlu Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

05.02.2023 - 14:23

Osman Sakallıoğlu Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

Bein Sports bünyesinde yer alan yetenekli spikerlerden biri de hiç şüphesiz ki Osman Sakallıoğlu. Uzun yıllardan bu yana spor medyasında farklı rollerde karşımıza çıkan Sakallıoğlu, renkli maç anlatımlarıyla heyecanımıza ortak oluyor. Peki sevilen spiker Osman Sakallıoğlu kimdir? Osman Sakallıoğlu sosyal medya kullanıyor mu? Osman Sakallıoğlu kaç yaşında? Osman Sakallıoğlu hangi maçları anlatıyor? Gelin bu sorulara kısa kısa yanıtlar verelim.

 osman sakallıoğlu

Osman Sakallıoğlu Kimdir?

 osman sakallıoğlu bein

Uzun senelerden bu yana Bein Sports ailesi içerisinde kendine yer bulan Osman Sakallıoğlu, sadece futbol değil basketbol alanındaki yetenekleriyle de dikkat çekmektedir. Şu sıralar Spor Toto Süper Lig maçlarına sesiyle değer katan başarılı spikerin kariyerinden kısa kısa notlara birlikte bakalım:

  • Maç anlatımları ile tanıdığımız Osman Sakallıoğlu, 1969 yılında doğmuştur.
  • Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Ünlü spiker burada Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden mezun olmuştur. 1988-1993 seneleri arasında ise İTÜ-Türk Musikisi Devlet Konservatuarları bölümünü bitirmiştir.
  • 1980’lerin sonlarına doğru amatör düzeyde tiyatroyla da ilgilenmiştir. O dönemlerde Tevfik Gelenbe Tiyatrosu’nda rol almıştır.
  • Medya sektörüne Kanal 9’da haber editörü olarak başlamıştır. Sonrasında aynı işi Cine 5 kanalında sürdürmüştür.
  • 2000-2010 yılları arasında NTV ve NTV Spor bünyesinde yayın sorumlusu ve spiker olarak çalışmıştır. Hatta Güntekin Onay’ın meşhur “Bitti demediniz mi lan?” gafının gerçek kahramanıdır.
  • 2010 senesinde ise Osman Sakallıoğlu Digiturk ailesine transfer olmuştur. Şu anda 13 yıldır kesintisiz bir şekilde burada spikerlik görevini üstlenmeye devam etmektedir.
  • İyi düzeyde Fransızca ve İngilizce konuşmaktadır. Aynı zamanda okçuluk, atletizm ve yüzme gibi alanlara da ilgisi vardır.

Osman Sakallıoğlu Nereli?

İnternette başarılı spikerin nereli olduğu ile alakalı olarak net bir kaynak söz konusu değil ancak Osman Sakallıoğlu eğitim ve iş hayatının ciddi bir kısmını İstanbul’da geçirmiştir.

Osman Sakallıoğlu Hangi Programı Sunuyor?

 osman sakallıoğlu bein spiker

Osman Sakallıoğlu kariyerinin farklı dönemlerinde yayın sorumlusu, haber editörü ve spikerlik gibi işler yapmış olsa da pek çoğumuz onu maç anlatımları ile tanıyoruz. Şu anda da Fransa Ligue 1 ve Spor Toto Süper Lig başta olmak üzere birçok önemli ligde maç anlatımı yapmaya devam etmektedir. Aynı zamanda beIN Sports 5 kanalından yayınlanan Basketbol Süper Lig maçlarını da anlatmaktadır.

Osman Sakallıoğlu Sosyal Medya Hesapları

Osman Sakallıoğlu’nun normalde resmi bir Twitter ve Instagram hesabı bulunuyordu ancak şu an itibarıyla ünlü spikerin söz konusu hesapları dondurduğu görülmektedir. Fakat Bein Sports kanalına ait sosyal medya hesaplarını takip eden kişiler, Osman Sakallıoğlu’nun ilgili haftada anlatacağı maçları görme şansı bulabilir.